Standard niet kansloos in Anderlecht

Thomas Dubois
| 0 reacties
Standard niet kansloos in Anderlecht
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Vanavond staat de topper van de speeldag én misschien wel van het kampioenschap op het programma. Naar goede gewoonte wordt er voor deze wedstrijd heel wat gespeculeerd over de uitslag en het verloop van de wedstrijd. De vorige jaren was Anderlecht – Standard ook telkens een heuse topper. Anderlecht had het zelden gemakkelijk tegen de Rouches. Vorig jaar won Anderlecht nipt met 3-2. De wedstrijd kende toen een sensationeel einde. Anderlecht stond enkele minuten voor tijd 2-1 voor. Dat was buiten Karel Geraerts gerekend, die in minuut 89 de 2-2 nette. Standard waande zich al in euforie, iets te vroeg want een minuut later zorgde Tihinen voor de 3-2.
 
Twee seizoenen terug trok Standard wel aan het langste eind. Standard walste toen over paarswit heen. Het werd 1-4 en niet eens onverdiend. Onder impuls van een sterke Kaklamanos en Emile Mpenza werd Anderlecht in eigen huis afgestraft. Ook de jaren daarvoor had Anderlecht het niet altijd onder de markt. In de laatste vijf ontmoetingen in het Astridpark won Anderlecht er slechts twee, één keer won Standard en twee keer eindigde het duel op een gelijkspel. Het kan vanavond dus alle kanten uit als we op de statistieken afgaan.
 
De heenwedstrijd werd alvast gewonnen door Standard met 2-0. De lezers van voetbalkrant zijn er alvast nog niet uit wie er zal winnen. Zo’n 43 procent denkt dat Anderlecht zal winnen, 14 procent denkt dat de wedstrijd op een gelijkspel zal eindigen en ook 43 procent denkt dat Standard zal winnen. Vanavond weten we meer. [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties