VC Herentals speelt kampioen

Bart Hermans

Zondag jongstleden was het groot feest in Herentals. VC Herentals speelde er namelijk kampioen en promoveert terug naar tweede provinciale. Het werd een feestelijke dag daar in de kempen. De dag startte met een ontbijt-met-klasse voor ruim 200 gasten. Nadien was het tijd om de juniors te huldigen voor hun titel.

Een paar uur later moest de eerste ploeg de wei in tegen Booischot. VC Herentals greep de bezoekers meteen bij de keel en het was dan ook snel raak. Een voorzet van Joachim Vanwesemael werd door Steven Nys tegen de paal gekopt en de goed gevolgde Damien Moons knalde de bal tegen de netten. Dit was buiten het scheidsrechterlijk trio gerekend die het doelpunt afkeurden. Herentals bleef doorgaan , doelman Laureys had amper werk. Tien minuten later scoort Joachim Vanwesemael met een vluchtschot. En wat gebeurd er ? Neen geen feest maar het doelpunt wordt wederom afgekeurd. Even later maakt Damien Moons indruk, hij speelt de Booischotse verdediging op een hoopje maar besluit iets te enthousiast over. Daarna waren er nog kansen voor Dimi Van Enden, Damien Moons en Jo Van Beek maar voorlopig wordt er niet gescoord. Maar dan zet Steven Nys zich achter de bal om een hoekschop te trappen, deze wordt steenhard in doel gekopt door Gert Verdonck en laat de bezoekende doelman geen kans. 1-0 en de “spionkop” staat op zijn kop. Vlak voor rust mag Steven Nys een strafschop nemen maar deze kampioenenmatch brengt teveel spanning met zich mee en hij mist. Het had gemakkelijk 4-0 kunnen staan aan de rust. Supporters waren er nog niet echt gerust in.

Maar in de tweede helft werd Booischot helemaal knock-out geslagen. Eerst had Steven Nys een schitterend schijnbeweging in huis en legde  bal in de kortste hoek. Vlak voor het einde maakte Jef Van Asbroeck het helemaal af op een voorzet van Joeri Nevelsteen. Het werd zo 3-0 en het feest kon beginnen.
Alle spelers schuimden alle hoeken van het terrein af, op de voet gevold door hun vrouwen, die voor de gelegenheid een witte “feestuitrusting” gekregen had. Nadien moesten trainers, verzorger, afgevaardigde en bestuursleden er aan geloven: onder de douche.

In de aanpalende kantine gingen de decibels verontrustend de hoogte in en er is tot in de vroege uurtjes gefeest …