De vijf verkochte wedstrijden van Ronse

Niels Hendriks
| 0 reacties
De vijf verkochte wedstrijden van Ronse
Foto: © SC

Volgens het weekblad Humo heeft Zheyun Ye vorig seizoen vijf wedstrijden van KSK Ronse vervalst. Dit is het te weten gekomen via anonieme getuigenissen van spelers en bestuursleden. 

Het zou gaan om volgende vijf wedstrijden: Ronse - RS Waasland (0-5), Virton - Ronse (5-2), Union - Ronse (4-0), KV Kortrijk - Ronse (4-0) en tot slot KBHZ - Ronse (1-0). Zheyun Ye deed zich voor als grote investeerder en benaderde de spelers apart om wedstrijden te regelen. Volgens spelers en bestuur zouden Daniel Camus (ex-La Louviere), Hocine Chebaiki en Moustapha Douai mee in het complot zitten. Deze laatste twee trokken later naar het Finse Allianssi.  

Het bestuur van de tweedeklasser zegt hier niet van op de hoogte te zijn en pleit onschuldig. In februari maakte Ronse al bekend dat de Chinese zakenman ook hen heeft benaderd om de sportieve touwtjes in handen te nemen. In ruil wilde Ye Ronse zo'n één miljoen euro geven. Ze zijn uiteindelijk niet op aantrekkelijk aanbod ingegaan. De club is er ook duidelijk niet beter uitgekomen. Ye is immers aansprakelijk voor het missen van de eindronde vorig seizoen. "Als alles klopt wat wij nu vermoeden, heeft de Chinees ons twee miljoen euro gekost," aldus voorzitter André Deruyver in Humo.

=> Ook Ronse kreeg Ye op bezoek
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties