Hoe staan titel- en eindrondekandidaten ervoor?

Niels Hendriks
| 0 reacties
Hoe staan titel- en eindrondekandidaten ervoor?
Foto: © SC


Het spannende competitieslot in eerste klasse trekt veel aandacht naar zich toe, maar in tweede nationale is het zeker zo spannend. Er zijn nog twee titelkandidaten en voor het derde eindrondeticket zijn er mathematisch nog maarliefst zeven kanshebbers. In de degradatiestrijd is alles in zijn definitieve plooi gevallen door de veroordeling van Verbroedering Geel.

Titel

Leider KVSK United telt één punt meer dan Bergen. United moet dus winnen van OH Leuven om zeker te zijn van de titel. Als de Noord-Limburgers verliezen en Bergen speelt gelijk in Dessel komt er een testwedstrijd tussen United en Bergen. Verliezen beide titelkandidaten dan is KVSK United kampioen en promoveert het rechtstreeks naar eerste klasse.
 
Wedstrijden:
Dessel Sport – Bergen (Geatan Simon)
OH Leuven – KVSK United (Paul Allaerts)
 
Klassement:

 
Ploeg
M
G
D
V
+
-
Ptn.
1.
KVSK United
31
17
10
4
58
33
61
2.
Bergen
31
17
9
5
56
28
60
 
Eindronde

De periodekampioenen KVSK United en VW Hamme zijn al zeker dat ze mogen aantreden in de eindronde. Op het derde eindrondeticket maken nog zeven clubs aanspraak: KV Kortrijk, OH Leuven, Bergen, KVSK United, Geel, Antwerp en Waasland. De vierde deelnemer komt uit eerst nationale, dit zal Lierse of Beveren zijn.
 
- Mits winst van KV Kortrijk zijn zij de derde deelnemer aan de eindronde.

- Speelt Kortrijk gelijk en wint Bergen dan zijn de Draken de winnaar van de derde periode aangezien het doelsaldo van Geel en Antwerp te laag is. Mocht zowel Bergen, Antwerp als Geel niet winnen dan is OH Leuven eindrondewinnaar als ze met zes doelpunten verschil winnen. Indien niet, eindigt Kortijk toch nog op de eerste plaats. Als Bergen de derde periode weet binnen te slepen speelt het nummer drie uit de competitie de eindronde. Dit zal dan Geel, Waasland of Kortijk zijn.

- Als Kortrijk zou verliezen dan is achtereenvolgens Bergen, Geel, Antwerp, OHL of KVSK United periodekampioen als zij hun partij weten te winnen. Anders is Kortrijk alsnog de periodekampioen. Als Bergen of United de periodekampioen wordt zal de derde in de stand mogen aantreden in de eindronde. Dit is dan achtereenvolgens Geel bij winst, Waasland bij winst, Geel bij gelijkspel of Kortijk.
 
Wedstrijden:
OH Leuven – KVSK United (Paul Allaerts)
KV Kortrijk – Union SG (Peter Vervecken)
Eupen – RS Waasland (Laurent Colemonts)
Tubize – Geel (Olivier Hampert)
Antwerp – Virton (Dimitri Godart)
 
De herberekende stand in de derde periode na de schrapping van KBHZ ziet er als volgt uit:
 
 
Ploeg
M
G
D
V
+
-
Ptn.
Avg.
1.
KV Kortrijk
10
6
3
1
17
8
21
25
2.
Geel
10
6
2
2
15
8
20
24
3.
Bergen
10
6
2
2
18
7
20
24
4.
Antwerp
10
6
2
2
15
11
20
24
5.
OH Leuven
11
6
3
2
16
12
21
23
6.
KVSK United
11
6
2
3
19
12
20
22
7.
RS Waasland
11
5
4
2
13
12
19
21
 
Degradatie

KBHZ (geschrapt) en Verbroedering Geel (veroordeeld voor omkoping) degraderen rechtstreeks naar derde klasse. KBHZ zal ook in derde klasse niet meer van start gaan. SK Deinze mag hierdoor nog deelnemen aan de eindronde met de derdeklassers. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties