Analyse Seizoensanalyse Beveren

Dirk Pieters
| 0 reacties
Seizoensanalyse Beveren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook het seizoen van KSK Beveren zit erop. Het scheelde slechts een haartje of de club had nog aan de eindronde moeten deelnemen om zich te handhaven in de hoogste klasse. Het was duidelijk een seizoen met ups en downs, maar de nadruk lag vooral op de downs. Beveren eindigde het seizoen op een teleurstellende zestiende plaats en de club is nog niet zeker van de licentie. Op 15 mei zal de licentiecommissie de zaak opnieuw behandelen.

De seizoenstart van Beveren was alles behalve goed te noemen. In de eerste vier wedstrijden behaalde de club amper vier punten, enkel tegen Lierse werd gewonnen. Toch was er op de vijfde speeldag even een opflakkering. Op Sclessin won het met 1-3 van Standard. Beveren zette een goede reeks neer, maar al snel zakte het na een 4-1 nederlaag tegen Westerlo en 0-1 verlies thuis tegen Anderlecht naar de onderste regionen van de rangschikking. 

Na de winterstop bleef de ploeg maar wat aanmodderen in eerste klasse, maar in de bekercompetitie ging het steeds vlot door. De Beverse Ivorianen haalden de kwartfinales, maar stuitten toen op een te sterk Moeskroen. In maart werden zowel Jean-Marc Guillou als de Franse trainer Vincent Dufour (foto) ontslagen. Voorzitter Frans Van Hoof stelde assistent-coach Edy De Bolle aan als nieuwe trainer. De Bolle kende een sterk debuut toen Westerlo met overduidelijke 4-1 cijfers huiswaarts werd gestuurd. Na een uiterst povere 2 op 27 en vier maanden zonder één thuisoverwinning in de competitie konden de supporters eindelijk nog eens juichen. 
Op het einde van het seizoen leverde Beveren nog een dubbele strijd.  Enerzijds moest het de degradatie zien te ontlopen en anderzijds moest het de licentie binnenhalen. De eerste opdracht, het behoud, is alvast gelukt. De club won zijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen in de 88ste minuut met 1-0 van Moeskroen zodat het ook volgende seizoen nog in de hoogste afdeling speelt. Voor de licentie is het wachten tot midden mei.
 
Uitschieters bij Beveren waren er dit seizoen nauwelijks. Topschutter bij de Waase club was Mahamadou Dissa. Hij scoorde dit seizoen tien doelpunten en ging daarmee Gervinho vooraf. Dialito scoorde dit seizoen vijf keer. Eén ervan was wel een heel belangrijke goal.  In de laatste, en belangrijkste, wedstrijd van het seizoen scoorde hij in de 88ste minuut de enige treffer van de wedstrijd en Beveren was meteen zeker van een verlengd verblijf in de hoogste afdeling.
 
De Beverse supporters waren niet tevreden over verschillende ‘versterkingen’. Zo kregen Pacheco en Fontenette toch heel wat commentaar van de aanhang. Zezeto kon, met drie doelpunten in twintig wedstrijden, ook al niet overtuigen.
 
Hoe Beveren het er volgend seizoen van af zal brengen valt af te wachten. Eerst zal de licentie moeten gehaald worden en zal de mogelijke komst van Boskamp ook heel wat veranderen.

Morgen is het de beurt aan Sint-Truiden. [AN]
 
 
 
 
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties