Rechtbank stuurt zaak-Oulmers naar Luxemburg

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Rechtbank stuurt zaak-Oulmers naar Luxemburg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De handelsrechtbank van Charleroi heeft geen uitspraak gedaan in de beruchte zaak-Oulmers. De rechter vond zichzelf slechts gedeeltelijk bevoegd en vraagt hulp van het Europese Hof van Justitie, dat in Luxemburg zetelt.

Het Europese Hof van Justitie moet nu oordelen of de Fifa-regels over internationals in strijd zijn met het Europese recht. 

In zaak-Oulmers klaagt Charleroi de Fifa aan omdat die laatste weigert een vergoeding te geven voor de blessure die Abdelmajid Oulmers opliep tijdens een interland met Marokko. Oulmers keerde zwaar geblesseerd terug uit Marokko en kon maandenlang niet spelen voor Charleroi. De Fifa weigert echter een compensatie uit te betalen omdat men bang is dat ook andere clubs daar dan aanspraak op gaan maken. Charleroi laat het daar echter niet bij en stapte naar de rechtbank. 

Charleroi wordt daarin gesteund door de G14, een organisatie die achttien grote Europese clubs herbergt. Waarnemers vrezen dan ook dat deze zaak een nog grotere impact kan hebben dan het Bosman-arrest, want als Charleroi en de G14 gelijk krijgen, moet de Fifa in de toekomst wel rekening met hen houden. Sommigen vrezen zelfs voor het einde van het internationale voetbal. 

Voor meer informatie over de zaak-Oulmers, klik hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties