Geel mag toch eindronde spelen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Geel mag toch eindronde spelen
Foto: © SC

Verbroedering Geel mag dan toch eindronde spelen. Dat heeft de rechter zonet beslist. Geel vervangt normaal gezien Waasland en start zondag al tegen KVSK United. De eindronde wordt dus niet uitgesteld, de rechter oordeelde immers dat de eerste wedstrijd sowieso zondag moet doorgaan. Zoniet wacht de deelnemers en de bond een dwangsom van maar liefst 500.000 euro.

Geel werd aanvankelijk door de bond uit de eindronde gezet omdat het eerder wegens omkoping veroordeeld werd tot degradatie naar derde klasse. Waasland kreeg de plaats van Geel. Die laatste club trok daarop naar de rechtbank en kreeg daar dus gelijk. Geel mag nu toch eindronde spelen, maar kan niet promoveren naar eerste. Als de club de eindronde wint, blijft het gewoon in tweede klasse. Als het niet wint, zakt het naar derde.
Red Star Waasland betreurt de beslissing, maar toonde zich sportief en kondigde aan dat het niet in beroep zal gaan.

KV Kortrijk kende minder succes. Die club stapte naar de rechtbank omdat het meende dat de schrapping van de punten van Beringen Heusden-Zolder niet kon. De rechtbank gaf Kortrijk echter geen gelijk en de club mag dus niet meedoen aan de eindronde. [TH]     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties