WK2006: Japan, beste middenveld van Azië

Luc Goderis
| 0 reacties
WK2006: Japan, beste middenveld van Azië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Japan plaatste zich in 1998 voor het eerst voor een WK, maar dat werd echter een grote ontgoocheling. De Japanners werden roemloos uitgeschakeld na nederlagen tegen Argentinië, Kroatië en Jamaica. In 2002 organiseerde Japan samen met Zuid-Korea het WK en in een groep met onder andere België kon het zich plaatsen voor de achtste finales. Daar bleek Turkije echter te sterk voor het gastland.

In de eerste groepsfase in Azië nam Japan zonder moeite de maat van India, Oman en Singapore. Het haalde logischerwijze het maximum van de punten tegen deze laagvliegers. In de tweede voorronde kreeg het met Iran, Bahrein en Noord-Korea ook haalbare tegenstanders voorgeschoteld. Enkel in Iran, een andere WK-deelnemer, werd verloren. Ook hier werd het groepswinnaar. Het kon zich dus heel gemakkelijk plaatsen.

Bondscoach van de Japanners is de Braziliaan Zico. Tot hij zijn carrière beëindigde in 1991 was hij een grote naam in het Braziliaanse voetbal. De sterren van het elftal zijn ongetwijfeld Hidetoshi Nakata en Shinji Ono. Nakata is de spelmaker van de Aziaten. In Europa speelde hij al voor heel wat ploegen : Perugia, Roma, Parma, Fiorentina, Bologna en Bolton. Shinji Ono speelde dan weer sinds 2001 voor Feyenoord. Dit seizoen keerde hij echter terug naar zijn club van oorsprong Urawa Red Diamonds. Ook Junichi Inamoto, die in 2001 de overstap maakte naar Arsenal, is geen onbekende. Bij de Gunners kwam hij echter niet aan spelen toe, waardoor hij naar Fulham en West Brom trok.  Japan beschikt zo waarschijnlijk over het beste middenveld van Azië maar aanvallend bakken ze er niet zo heel veel van.
Tenslotte is ook, kapitein en centrale verdediger, Tsuneyasu Miyamoto een rots in de branding.

Op papier lijkt Japan kansloos, want in een groep met Brazilië, Kroatië en Australië zou het wel eens laatste kunnen eindigen.

Onze prognose : Hoewel er bij Japan genoeg talent is zou een kwalificatie voor de achtste finales een klein mirakel zijn.  Uitschakeling in de eerste ronde.

Morgen : Zweden

Auteur : Kristof B.    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties