Analyse Seizoensanalyse : KFC Verbroedering Geel

Joeri De Ren
| 0 reacties
Seizoensanalyse : KFC Verbroedering Geel
Foto: © SC

    Verbroedering Geel maakt wellicht zijn meest tumultueuze seizoen uit zijn bestaan door. De veroordeling wegens de omkoopaffaire met RS Waasland hing een heel seizoen als het Zwaard van Damocles boven Geel. Op het einde was er ook nog de hele heisa rond de deelname aan de eindronde, die nu nog loopt. Bovendien vielen de sportieve prestaties van het ene uiterste in het andere.
 
Geel werd samen met Bergen getipt als grootste kanshebber op de titel in tweede klasse. Maar het begin van het seizoen viel ronduit tegen voor Geel. In de streekderby tegen Dessel werd Geel kansloos naar huis gestuurd. Geel pakte nauwelijks punten in de eerste weken. Men hoopte dat de match tegen KV Mechelen de wedstrijd van de bevrijding zou worden. Maar niets bleek minder waar. De match leek op een gelijkspel te eindigen, maar in de laatste minuut slikte Geel toch nog een doelpunt. Een week later was het wel raak. RS Waasland, waar Geel niet bepaald een vriendschappelijke band mee heeft, ging voor de bijl. Op een volgende overwinning was het weer vijf weken wachten. Dit keer was Excelsior Virton het slachtoffer. Ondertussen had Geel wel al een teleurstellende nederlaag geleden tegen BHZ. In de Beker van België wist Geel wel voor sensatie te zorgen. Anderlecht werd immers uit de beker geknikkerd. De wedstrijd eindigde op 0-0 en Geel plaatste zich na strafschoppen. In de volgende ronde ging Geel er wel uit tegen Zulte-Waregem. In de competitie kon Geel nog drie keer winnen in de heenronde. Zo stond Geel halverwege het seizoen toch op een twaalfde plaats.
 
De terugronde verliep heel anders. Beetje bij beetje vond Geel zijn goede vorm terug en de inhaalrace kon beginnen. In de wedstrijden tegen Antwerp, KV Kortrijk en KV Mechelen pakte Geel negen op negen. Vooral op het veld van KV Mechelen werd voetballes gegeven. Geel stuurde ook KVSK United puntenloos huiswaarts. De wedstrijd op het veld van Beringen-Heusden-Zolder stond bol van de symboliek. Beide ploegen waren net veroordeeld tot degradatie. Ze maakten er wel nog een spektakelwedstrijd van, Geel won met 3-5. Later werd Geel trouwens in het gelijk gesteld door de Evocatiecomissie. Maar het Beroepscomité vond dat Geel toch moest degraderen naar derde klasse. Even waren er plannen voor een fusie met Dessel, maar die plannen werden al snel begraven. Geel besliste om in evocatie te gaan tegen de beslissing van het Beroepscomité en tot op de dag van vandaag is de ultieme beslissing onbekend. Geel liet het niet aan zijn hart komen en zette zijn spurt richting eindronde verder. De club liet wel af en toe steken vallen zoals tegen Virton en Deinze. Daar stonden wel zeges tegen Bergen en KV Oostende tegenover. Verbroedering Geel behaalde negen punten in zijn laatste drie wedstrijden en dan was het aan de KBVB om te beslissen of Geel aan de eindronde mocht deelnemen of niet. Toen brak er een enorme chaos los. Eerst mocht Geel wel deelnemen, dan weer niet. Enkele supporters verstoorden een training van de Rode Duivels en de club zelf stapte naar de rechtbank. Daar haalde Geel zijn gelijk en uiteindelijk was dus Geel en niet Waasland de vierde eindrondedeelnemer. Indien de beslissing van het Beroepscomité omtrent de degradatie naar derde blijft gelden, moet Geel de eindronde winnnen om in tweede klasse blijven.
 
De eindronde is dus nog niet aan zijn einde gekomen. Geel speelde gelijk bij KVSK United, verloor van Lierse en won tegen Hamme.  Donderdag ll. werd dan de uitwedstrijd op Hamme verloren.  De scheidsrechter was achteraf de kop van jut.  Geel moet nu zijn twee resterende wedstrijden winnen en hopen op puntenverlies van Hamme en Lierse...  Alles blijft nog mogelijk, maar Lierse heeft toch de beste papieren. 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties