Boskamp en Ferrera niet ongerust

Boskamp en Ferrera niet ongerust
Foto: © SC

Anderlecht ging de laatste weken serieus tekeer op de transfermarkt. Zo plukte het in Argentinië Biglia en Leiva weg. Ook de gerenommeerde Egyptenaar Hassan, Jelle van Damme en Mbark Boussoufa werden ondertussen aangetrokken. Emilio Ferrera en Johan Boskamp laten in Het Laatste Nieuws echter weten zich niet ongerust te maken.

Johan Boskamp, de nieuwbakken trainer van Standard, geeft toe dat het indrukwekkend is wat Anderlecht doet. Toch maakt de Nederlander zich niet druk. "Ik ben onder de indruk van hun aankopen, maar hier krijg ik geen slapeloze nachten van. Daarvoor ben ik te oud en heb ik teveel ervaring. Standard moet zijn beloftevolle jongeren laten doorgroeien. Dankzij het extra geld is Anderlecht moeilijker te beconcurreren, maar het heeft ook in gewone jaren een voorsprong. Standard zal een goeie ploeg hebben en gaat de strijd met de twee groten aan."

Ook bij Club Brugge is er nog niet bijster veel beweging geweest op transfervlak. Naast de jongeren Chavez, Diallo en Dreesen werd enkel Salou binnengehaald. Emilio Ferrera laat zich echter niet opjagen. "Indrukwekkend wie erbij komt? Ja, maar het is ook indrukwekkend wie vertrekt. Vorig seizoen moest Club enkele spelers vervangen en dat heeft een aanpassing gevraagd. Dat zal bij Anderlecht niet anders zijn. Ik zeg niet dat ze er problemen mee gaan hebben, daarvoor ken ik ze niet goed genoeg, maar het zal wel tijd vergen. Op het veld telt niet alleen het geld, anders speelden Barcelona, Real, Manchester United en Chelsea elk jaar de finale van de Champions League. Club heeft evenveel te bieden als de concurrenten. We hebben een goede groep. Alleen voor het vertrek van Verheyen moet nog een oplossing gevonden worden, een type-Daerden blijft interessant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties