Verstringhe vraagt degradatie Lierse

Thomas Dubois
| 0 reacties
Verstringhe vraagt degradatie Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sportief mag Lierse zich dan wel gered hebben, extrasportief is dat nog niet zeker. Op de derde hoorzitting van de controlecommissie inzake de omkoopaffaire waarin Lierse verwikkeld is heeft bondsprocureur René Verstringhe zijn betoog gehouden. Hierin vraagt hij onder andere de degradatie voor SK Lierse.
 
Op de website van Lierse geeft voorzitter Leo Theyskens wat meer uitleg. “Verstringhe heeft inderdaad de degradatie van de club Lierse voorgesteld aan de controlecommissie. Hij baseert zich op de band tussen onze ex-manager Gaston Peeters en Zheyun Ye, en op de verklaring van Laurent Fassotte. Wij, Lierse als club, pleiten onschuldig. Ik denk dat het belangrijk is te vermelden dat er geen bewezen feiten zijn die de schuld van de club aantonen in deze zaak, noch schriftelijke bewijzen dat wij zouden betrokken zijn bij omkoping. Wij kijken dan ook met het volle vertrouwen vooruit naar onze verdediging, die wij gedegen zullen voeren in de volgende zitting.”
 
De volgende zitting vindt plaats op 30 juni om 14 uur. Verder vroeg Verstringhe drie jaar schorsing zonder uitstel voor Paul Put en ook nog twee jaar voor Mardulier waarvan 18 maanden voorwaardelijk. Ook voor de andere betrokkenen werden schorsingen gevraagd. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties