Ajax: "Defour is afgesloten hoofdstuk"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ajax: "Defour is afgesloten hoofdstuk"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Steven Defour zorgde gisteren voor heel wat opschudding bij Racing Genk. De 18-jarige middenvelder maakte bekend dat hij zijn contract bij Genk op basis van de wet van '78 verbreekt. Die beslissing zorgde voor heel wat onbegrip, binnen en buiten Genk. Ondertussen rijst de vraag waar Defour volgend seizoen dan wel zal spelen.

Defour zelf is in de kranten heel karig met commentaar. "Dit is een beslissing die ík heb genomen en niemand anders", legt de jonge speler uit in Het Belang Van Limburg. "Toen de onderhandelingen met Ajax zijn afgesprongen, ben ik beginnen nadenken. Hoe langer ik nadacht, hoe meer ik tot de conclusie kwam dat Genk weinig respect toonde voor mij. Het contract dat ik had, was aan de povere kant. Het verbeterde contractvoorstel kwam er pas nadat Ajax zich gemeld had. Bovendien zou ik daar pas volgend jaar echt de vruchten van plukken."

Genk-voorzitter Jos Vaessen is naar eigen zeggen strontziek van de actie van Defour. "Ik heb onmiddellijk contact gezocht met de advocaat van de tegenpartij", repliceert Vaessen. "De taal die die man sprak, was zeker niet dreigend. Ik blijf geloven dat er nog constructieve oplossingen gevonden kunnen worden. Maar deze nieuwe wending is voor mij wel het signaal dat Steven volgend seizoen niet meer bij Genk zal spelen. We zijn niet bij machte hem nog tegen te houden." 

Ook Defours vader reageert aangeslagen. De ouders van de speler hebben nog maar weinig contact met hun zoon sinds de familie van z'n vriendin hem inpalmde. "Wat kan ik nog zeggen?" aldus een aangeslagen pa Defour. "Steven luistert toch niet naar mij. In mijn ogen begaat hij een stommiteit. Maar blijkbaar weet hij alles beter. Ik ben bang voor het vervolg van zijn voetballoopbaan."

Nu rest de vraag: bij welke club zal Defour volgend seizoen spelen? Een Belgische club lijkt uitgesloten. In België heerst er immers een gentlemen's agreement om geen spelers op basis van de wet van '78 binnen te halen. Ajax dan maar? "Geen denken aan", aldus technisch directeur Martin Van Geel. "Defour is voor ons een afgesloten hoofdstuk." Welke club dan wel? Paul Stefani, Defours beruchte spelersmakelaar, maakt zich geen zorgen: "Nu de clubs horen dat Defour gratis is, zullen ze in de rij staan om hem binnen te halen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties