Angola gaat Trinidad achterna

Kristof Blomme

Angola heeft voor een halve stunt gezorgd door Mexico op 0-0 te houden. In de laatste tien minuten moesten de Afrikanen met tien verder, maar ze hielden dus stand.

Nadat Mexico op de vorige speeldag Iran had verslagen kon het tegen Angola bijna zekerheid verwerven over de volgende ronde. In het begin van de partij hadden de Mexicanen ook het overwicht, maar tot veel kansen leidde dat niet. Na een kwartier trapte kapitein Marquez een vrije trap wel op de buitenkant van de paal. Angola probeerde mee te voetballen en halfweg de eerste helft trapte Figueiredo over. Vlak voor de pauze was de beste kans voor Franco. De Mexicaanse spits kwam oog in oog met doelman Joao Ricardo, maar de goalie redde knap.

Na de koffie was de eerste halve kans voor Angola. Een schot van Mendonca was echter te zwak om Sanchez te bedreigen. Eén minuut later mocht Franco alleen op Ricardo. De doelman kwam weer als winnaar uit het duel en ook de rebound werd van de lijn gehaald. Bravo kreeg even later eveneens een goede kans, maar weer stond Ricardo paraat. Tien minuten voor tijd moest Angola met tien verder na een tweede gele kaart voor Macanga. Mexico ging nu vol voor de drie punten. Fonseca knalde een voorzet in één tijd naast. Na een voorzet van Morales kopte ook Bravo naast. Drie minuten voor tijd onderscheidde Ricardo zich andermaal op een pegel van Marquez. De daaropvolgende hoekschop werd door Bravo tegen de paal getrapt. Mexico kon niet meer scoren, waardoor debutant Angola het eerste WK-punt meegraaide.