Analyse Seizoensanalyse KVSK United

Niels Hendriks
| 0 reacties
Seizoensanalyse KVSK United
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Nieuwkomer KVSK United Overpelt Lommel was de grote verrassing in tweede klasse. De fusieclub streed tot op de laatste speeldag voor de titel en ook in de eindronde was het tot het einde in de running voor eerste klasse. De ploeg van Peter Balette eindigde echter telkens op een tweede plaats zodat hen een tweede seizoen in tweede klasse wacht.
 
De doelstelling bij de start van het nieuwe seizoen was om een plaats in de linkerkolom van het klassement te bemachtigen. Een gezonde ambitie voor een promovendus die zo snel mogelijk naar eerste nationale wil promoveren. Het behield al hun sterkhouders en zorgde voor enkele versterkingen maar de kern van de ploeg was dezelfde als van de ploeg die ongeslagen kampioen werd in derde klasse. Misschien wel de beste transfer was Peter Balette, die het roer overnam van coach Luc Beyens.
 
Ondanks een slechte voorbereiding miste United hun start niet. Op de openingsspeeldag bij Waasland, dat toen nog titelambities koesterde, werd er gewonnen met 1-3. Op de vijfde speeldag zag het in de laatste minuut een overwinning tegen de grote titelkandidaat, Bergen, uit hun handen glippen. Het vertrouwen van een goed en aanvallend voetballend United bleef groeien en op de tiende speeldag was een overwinning voldoende om de eerste periodetitel te pakken. KVSK won in Ronse met 0-1 waardoor de eerste periodetitel en het daarbij horende eindrondeticket binnen was. Het seizoen van de Limburgers was toen al geslaagd. Na twaalf speeldagen waren ze nog steeds ongeslagen waardoor United al 42 competitiewedstrijden op rij ongeslagen was. Aan deze schitterende reeks kwam echter een einde op de Bosuil met een 5-0 nederlaag. Een week later werd er wel met 4-0 gewonnen van toenmalig leider KV Kortrijk. Even later werd ook de herfsttitel binnen gehaald en ging United met een mooie voorsprong op Kortrijk en Bergen de winterstop in.
 
Na de winterstop werd er wel zes op negen gehaald maar het niveau van de heenronde bleef achterwegen. Dit resulteerde ook in een terugval met ondermeer de eerste thuisnederlaag tegen concurrent Bergen met 0-4. United leek de strijd om de titel te gaan verliezen maar tegen het einde van de competitie kwamen de resultaten terug. En dankzij de vier extra punten door het forfait van KBHZ kwamen de Limburgers zelfs in pole-position voor de titel. Drie speeldagen voor het einde had United een bonus van vier punten op hun grootste concurrent Bergen. In Kortrijk werd er verloren maar tegen Mechelen werden de drie punten wel thuis gehouden. Op de laatste speeldag was een zege op OH Leuven voldoende om de titel en de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Voor de beslissende wedstrijd trokken er 2.500 fans naar Leuven. De ploeg was echter verlamd door de stress en mede door het gemis van Pereira en Scheelen werd er met 2-1 verloren. Door de zege van Bergen ging de titel naar De Draken en bleef United met een serieuze kater achter.
 
De eindronde begon slecht voor de ploeg van Peter Balette met een 1 op 6. United herpakte zich en won verdiend van Lierse, de terugwedstrijd op het Lisp ging echter verloren. In Geel greep KVSK hun laatste kans zodat ze op de laatste speeldag nog steeds kans maakten op promotie. United deed wat het moest door Hamme te kloppen, maar ook Lierse won waardoor de Noord-Limburgers opnieuw op een tweede plaats eindigde.
 
Het heeft niet veel gescheeld of de fusieclub had in drie jaar tijd van derde naar eerste klasse gepromoveerd. Zowel in de competitie als in de eindronde greep United naast de prijzen, maar dit neemt niet weg dat deze club een schitterend seizoen kende als promovendus. Een extra seizoen in tweede klasse kondigt zich dus aan. Als de vertrekkers waaronder Machiels en Scheelen goed worden opgevangen zal deze club volgend seizoen zeker in staat moeten zijn om opnieuw mee te strijden voor de prijzen.

Winteranalyse
Voorbeschouwing
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties