Munyaneza scoort 3 goals in 3 minuten

Mario Lelievre

STVV won zijn tweede oefenpartij tegen Herk FC vlot met 0-9. Munyaneza scoorde vier keer waarvan drie goals in evenveel minuten. Mbonabucya scoorde een hattrick, de overige doelpunten kwamen van de voet van Buvens en Van Houdt die zijn eerste doelpunt wist te scoren na zijn terugkomst bij de kanaries.

Aan de aftrap verschenen Hendrikx, Peeters, Munyaneza, Debroux, Stolica, Mulemo, Buvens, Simaeys, Hayen, Wisniowski en derde doelman Mignolet die een ganse wedstrijd zou blijven staan. De wedstrijd begon aarzelend en in de achtste minuut viel dan ook pas de eerste kans te noteren, dit voor tegenstander Herk FC. Tien minuten laten is er een vrijschop van Stolica die de kruising treft, Munyaneza herneemt in de rebound en trapt STVV op voorsprong. We beleven een spannende partij met kansen voor beiden teams maar waarbij de doelman van Herk doorgaans toch het meest onder vuur lag. Vijf minuten voor het einde verdubbelt Buvens de scoren op aangeven van Stolica. Eerste helft gedaan denk je dan maar dit was zonder de Rwandees Munyaneza gerekend, die in de laatste drie minuten evenveel keer wist te scoren. Met een 0-5 gaan we dus de rust.

Het tweede bedrijf gaat van start met enkele nieuwe spelers zijnde Mbonabucya, Bogaerts, Van Houdt, Prud’Homme, Nys, Sishuba, Delorge en Kalisa. Er is amper afgetrapt of Mbonabucya dikt aan tot 0-6. Op het kwartier maakt good diezelfde Mbonabucya er 0-7 van op aangeven van Van Houdt. Even later een opmerkelijke lange rush van Delorge door het midden maar de kapitein besluit op de doelman. Na 25 minuten speeltijd was het even adem inhouden toen Kalisa aan de kant moest voor verzorging. Hij kon even nadien hervatten maar klaagde na de wedstrijd opnieuw over pijn in de knie. Tien minuten voor het einde maakte Peter Van Houdt met zijn eerste voor STVV na zijn terugkomst op Staaien er 0-8 van. Amper één minuut later maakte Désiré Mbonabucya zijn hattrick volledig waardoor de meer dan amusante partij eindigde op 0-9.

Donderdag nemen de kanaries het in hun volgende oefenpot te Heers op tegen het Japanse Nagoya Grampus Eight van trainer Sef Vergoossen, aftrap 19u. [AN]