Beveren moet opnieuw beginnen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Beveren moet opnieuw beginnen
Foto: © SC

Onder leiding van de pas aangestelde hoofdcoach Walter Meeuws hoopt de stad Beveren op een heropleving van het voetbal binnen de vroegere succesclub. De Waaslanders, die vorig seizoen net de degradatie ontglipten, zullen het dit seizoen moeten stellen zonder hun grote man en hofleverancier van de Ivorianen, Jean-Marc Guillou.
Door de reïntegratie van eigen spelers en Europeanen zal coach Meeuws de opdracht krijgen een perfecte mix te creëren tussen Europese en Afrikaanse talenten. Of Beveren na Dufour en De Bolle klaar is om de competitie aan te vatten op 29 juli zullen we moeten afwachten. De verwachtingen liggen alleszins hoger dan vorig seizoen.
Met een nieuwe coach, een nieuwe bestuursvorm en een halfvernieuwde spelersgroep zal SK Beveren zijn competitie moeten openen op het veld van Germinal Beerschot.
 
Transfers
 
Davino Verhulst krijgt door het vertrek van Volders de kans om Copa uit het doel te verjagen, maar de Ivoriaan kennende zal dit een zware opdracht worden.
In verdedigend opzicht heeft Beveren zich het meest versterkt. Badjan zou blijven, ondanks interesse van het Franse Istres. Kristof Lardenoit en David Van Hoyweghen keren terug na een kort verblijf in Sint-Truiden. Ook Davy Theunis wordt terug in de armen gesloten na mislukte pogingen bij respectievelijk AA Gent en FC Brussels. Door de komst van dit trio zal de verdediging er al een pak Belgischer uitzien.
 
In de aanval versterkt Beveren zich met twee lange spitsen. Het betreft de Kroaat Bozic en de Pool Buzkiewicz. Bozic komt over uit de Poolse competitie, terwijl Buzkiewicz uit de Oostenrijkse neerstrijkt. Uit eigen jeugd kiest men voor Sam De Munter en Olivier Schuddinck om enkele goaltjes mee te pikken. Dissa, Arunina, Gervinho en Kaïper zullen vooraan de nodige concurrentie krijgen om op scherp te blijven.
 
Op het middenveld hoopt men vooral door de komst van Laurent Macquet, ex-Charleroi, om het vertrek van Diallo en Junior op te vangen. De twintigjarige Vleminckx verkast hoogstwaarschijnlijk naar KV Mechelen.
 
Toekomst
 
Prognose: Beveren staat een moeilijk seizoen te wachten. De club begint aan een nieuw tijdperk waarbij de club best zo vlug mogelijk begint te draaien, anders wacht het gevecht met het degradatiespook.
 
Beste aankoop: Laurent Macquet
Zwaarste verlies: Diallo

Auteur: Tom Coremans
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties