Magpies vermijden afgang

Yves Dekoning

Newcastle - Lilletstrom 1-1

Newcastle heeft te nauwer nood een afgang in de Intertoto Cup vermeden. Op eigen veld kwamen de Magpies niet verder dan 1-1 tegen het Noorse Lillestrom.

Lillestrom kwam na 21 minuten spelen verdiend op voorsprong via Robert Koren. Zijn afgeweken schot verraste Shay Given. Newcastle had het lastig zonder de geblesseerde Michael Owen. Voor rust moest doelman Heinz Muller amper één keer ingrijpen, na een vrije trap van Belozoglu Emre. Het thuispubliek floot stuurde zijn spelers dan ook met een fluitconcert de kleedkamers in.

Vijf minuten na de koffie kwam Newcastle dan toch op gelijke hoogte via Albert Luque. De bezoekers bleven echter de betere ploeg en zochten naar de winnende treffer. Bjorn Helge Riise, broer van John Arne Riise (Liverpool), was er nog het dichtst bij. Zijn trap zoefde nipt over. Newcastle heeft nog een kans om in Noorwegen de kwalificatie af te dwingen, maar de Engelsen zullen uit een ander vaatje moeten tappen om Lillestrom opzij te zetten.

Newcastle: Given, Carr, Bramble, Taylor, Babayaro, Solano, Parker, Emre, N'Zogbia, Milner (Ameobi 65), Luque (O'Brien 81).

Lillestrom: Muller, Winsnes (Kali 5), Rambekk, Andresen, Stefanutto, Riise (Wehrman 68), Sogard, Mouehli, Koren (Strand 60), Mifsud, Occean.