Voorbeschouwing KSV Roeselare

Thomas Dubois
| 0 reacties
Voorbeschouwing KSV Roeselare
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat het vorig seizoen een probleemloos seizoen doormaakte staat KSV Roeselare komend seizoen voor het seizoen van de waarheid. Kan Roeselare al het goede uit het eerste jaar bevestigen en doorgroeien naar een volwaardige eersteklasser? Roeselare is alvast van plan om de ingrediënten die het vorig seizoen gebruikte te behouden. Daarbij ging de club uit van een stevige organisatie waarbij de pionnen vooral ingevuld worden door harde werkers die dan nog het liefst de Belgische nationaliteit hebben. Die werkers worden dan aangevuld door enkele technisch sterkere spelers die het verschil kunnen maken zoals een Wagneau Eloi. Wat Eloi betreft blijft het natuurlijk afwachten hoe hij uit z’n periode van inactiviteit komt. Na het uitbarsten van de gokaffaire en het vernoemen van z’n naam zakte het vertrouwen van de speler onder nul en zo ook z’n prestaties.
 
Door het goede eerste seizoen in de hoogste klasse kreeg de club uit het hartje van West-Vlaanderen te maken met de tol van het bescheiden succes. Rocky Peeters verliet de club al in de winterstop en op het einde van het seizoen vertrok ook ‘Humo’s Gouden Stud’, Jamaïque Vandamme richting Nederland om er de rangen van Roda JC te vervoegen. Ook succestrainer Dennis Van Wijk hield het na enkele jaren voor bekeken, ook hij ging in Nederland aan de slag. Van Wijk werd vervangen door een soortgelijke trainer. Dirk Geeraerd kwam over van RS Waasland en heeft maar één doel: Roeselare in de hoogste klasse houden door middel van een sterk voetballende ploeg.

Afgelopen seizoen bleek dat de club het vooral van de stilstaande fases moet hebben. Bijna de helft van de gescoorde doelpunten kwamen tot stand na een hoekschop, een vrije schop of een andere vorm van stilstaande fase. De club kocht naar goeie gewoonte opnieuw Belgisch in. Oyen en Velghe komen de verdediging versterken, terwijl Peeters erbij kwam voor het middenveld. Uit Meerhout kwam Kevin Oris over om de aanval te versterken. Oris was het afgelopen seizoen goed voor meer dan 30 doelpunten en kroonde zich tot de topschutter van de nationale reeksen. Kenneth Vonck sloot zich aan bij de doelmannen, hij komt over van Club Brugge waar hij met Lenaerts, Verbauwhede en Stijnen voor zich geen toekomst zag. Ook Raeymaeckers maakte de overstap van Lierse naar Roeselare. 

Roeselare speelt in een 4-4-2-systeem waarbij Sierens indien fit normaal de voorkeur heeft op de uitstekend presterende Biebauw. De verdediging kende in de winterstop enkel een kwaliteitsinjectie. Naast Monteyne, Vaesen en Lahousse komt nu ook meervoudig international Davy Oyen te staan. En dat ten nadele van El Araichi, die het nochtans niet slecht deed vorig seizoen. Op het middenveld krijgen De Vleeschauwer, Smits en Vanderbiest het gezelschap van Tom Peeters. Ook dit jaar lijkt er voorlopig geen plaats voor Eric Joly in het elftal. Zolang Eloi niet fit is, vormen Malki en Dufoor het spitsenduo. Oris dient dan als supersub.
 
Als allereerste eersteklasser begon Roeselare vorige week donderdag officieel aan het seizoen. De club toonde zich immers –na Anderlecht- de fairste ploeg en dat werd door de Uefa beloond met een ticket voor de eerste voorronde van de Uefa-beker. Daarin komt Roeselare uit tegen Vardar Skopje. De eerste Europese wedstrijd begon dramatisch, al na een kleine minuut waren de Rodenbachzonen op achtervolgen aangewezen. De ploeg herpakte zich echter goed en won alsnog met 1-2, waardoor de volgende ronde zeker niet onrealistisch is.
 
Beste aankoop: Davy Oyen
Grootste verlies: Jamaïque Vandamme
 
Roeselare heeft het nadeel dat het een moeilijk seizoensbegin heeft, waarbij de ploeg eerst naar Westerlo moet om dan vervolgens op speeldag twee provinciegenoot Club Brugge te ontvangen. Toch moet de ploeg in staat zijn om zich te handhaven in de eerste klasse. De lage middenmoot lijkt ons een voldoende prestatie voor de mannen uit Roeselare. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties