Germinal Beerschot wint opnieuw

Philippe Crols

Germinal Beerschot heeft zijn laatste oefenwedstrijd met het oog op de nakende competitie zaterdagavond afgewerkt. De troepen van Marc Brys sloten hun oefencampagne af met 1-0-winst tegen de Nederlandse tweedeklasser Go Ahead Eagles.

Bij Germinal Beerschot waren enkel de lichtgeblesseerden Wamfor en Lolo niet inzetbaar. Voor het overige was iedereen dus present, maar goed voetbal kregen de aanwezige toeschouwers nooit te zien. De warmte kon echter wel weer als geldig excuus worden ingeroepen. De ploeg van Brys had wel licht veldoverwicht en kwam enkele malen schuchter dreigen. Toch lijkt het al sinds oefenwedtrijd één duidelijk wat het sterke punt van Germinal Beerschot zal zijn: de verdediging. Tegen de Nederlandse eersteklasser werd er tijdens de eerste helft opnieuw niets noemenswaardigs weggegeven. Net voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. De Argentijn Colman bediende Jurgen Cavens en die trof raak, 1-0 en dat was meteen ook de ruststand.

De tweede helft bracht helaas voor de aanwezigen weinig beterschap. In tegendeel zelfs. De partij verwaterde en kansen waren zo mogelijk nog zeldzamer als in de eerste helft. Verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten kwam de thuisploeg dan ook niet meer. De Nederlandse tweedeklasser kreeg vlak voor tijd nog bijna de bal in doel na een vrijschop. Doelman Luciano bracht evenwel redding en hield de zege op het Kiel. Volgende week zaterdag opent Germinal Beerschot op datzelfde Kiel de competitie tegen Beveren.

Germinal Beerschot speelde met: Luciano, De Wree, Van Dooren, De Roeck (80' Vermeerbergen), Milenkovic, Monteyne, Quinteros (57' Gonzalez), Colman, Losada (69' Figueroa), Cruz (72' Sterchele), Cavens.