Lierse houdt AZ in bedwang

Philippe Crols

Lierse heeft zaterdagavond een meer dan behoorlijk resultaat neergezet. Tegen de Nederlandse topper AZ werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Het moet wel gezegd worden dat Lierse op het eerste kwartier na met een mannetje meer mocht spelen.

Het zag er voor de thuisploeg aavankelijk ook verre van goed uit. Al na drie minuten spelen had het Belgische talent Dembele de bezoekers uit Alkmaar op voorsprong gebracht, 0-1. De ruim 2000 aanwezige toeschouwers zagen op het kwartier Mrdja vervolgens alleen naar de nieuwe AZ-doelman Sinouh oprukken. Die haalde de spits neer en de scheidrechter wees naar de stip en trok ook meteen rood voor de bezoekende doelman. Ondanks het feit dat zowel spelers en trainers van beide elftallen aan scheids Govaerts gingen vragen om Sinouh te laten staan moest AZ toch met tien man verder. De strafschop moest ook nog genomen worden en dat ging ook al niet zonder problemen. Invallersdoelman Bulters stopte eerst nog de inzet van Elberkani, maar in de herneming was die er dan toch aan voor de moeite, 1-1. Lierse nam nu de bovenhand en kwam nog twee maal heel dicht bij de 2-1 in de eerste helft. Mrdja trof eerst de paal en even later schoot Mujanovic op de dwarsligger, 1-1 was de ruststand.

Lierse bleef ook na rust goed voetbal op de mat brengen en na tien minuten spelen in die tweede helft klom de thuisploeg ook op voorsprong. Na een mooie aanval rondde Mrdja goed af, 2-1. Daarna kwam AZ weer wat beter in de partij, maar echt gevaarlijk, op enkele afstandsschoten na, waren de Alkmaarders niet. Toch kwamen ze twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte nadat Molhoek een hoekschop van Jenner in doel kopte, 2-2. Daar bleef het ook bij. Het was voor de ploeg uit Alkmaar de eerste keer dat het niet won in de voorbereiding. Voor Lierse was dit een geslaagde generale repetitie met het oog op de eerste speeldag van volgende week. Dan trekt Lierse naar Charleroi.

Lierse speelde met: Nico Vaesen, Marko Andic (46. Thomas de Corte), Blessing Anyanwu (46. Mike Mampuya), Marko Muslin (46. Kane Develer), Seth de Witte (46. Jerome Vanderzijl), Yoni Buyens, Mohamed Elberkani (46. Mustafa Jarju), Mario Verheyen (46. Marc Eberle), Goran Mujanovic, Sven Vandenbroeck, Dragen Mrdja (60. Assan Jatta)