Westerveld naar de Segunda Division

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Westerveld naar de Segunda Division
Foto: © SC

De Nederlandse doelman Sander Westerveld is volgend seizoen terug te bewonderen op de Spaanse voetbalvelden. Na een jaar in het Engelse Premiership verdedigt hij in de komende competitiejaargang de kleuren van de ambitieuze Spaanse tweedeklasser UD Alméria. 

UD Alméria zal wellicht niet in de gedachten van Westerveld opgekomen zijn als het ging over het vervolg van zijn carrière. Toch slaagde de Zuid-Spaanse club er in om de Nederlander te verleiden tot een nieuw Spaans avontuur. Westerveld tekende er een contract voor één seizoen.

Henk Van Ginkel, de zaakwaarnemer van Sander Westerveld, liet weten in het Nederlandse weekblad Voetbal International dat ook de Duitse tweedeklasser 1.FC Köln interesse had, maar dat de doelman een beter gevoel had bij Spanje. Volgens Van Ginkel was de aanbieding van UD Alméria helder en goed.

Met Westerveld in doel hoopt Alméria zijn grote ambitie voor volgend seizoen in de Spaanse tweede klasse waar te maken: promoveren naar de Primera Division. Afgelopen seizoen kwam de club amper zeven punten te kort om de stap naar het hoogste niveau te zetten. Voor de Nederlander wordt UD Alméria al de achtste club in zijn carrière. Eerder verdedigde hij al het doel bij FC Twente, Vitesse Arnhem, FC Liverpool, Real Sociedad, Real Mallorca, FC Portsmouth en FC Everton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties