Celtic en Hearts beginnen met winst

Kristof Blomme
| 0 reacties
Celtic en Hearts beginnen met winst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Schotland de eerste speeldag op het programma. Kampioen Celtic ging alweer goed van start. Tegen Kilmarnock werd immers met 4-1 gewonnen. Ook Hearts begon met winst, bij Dunfermline, 1-2. Zondag moet Glasgow Rangers, met Thomas Buffel, nog op bezoek bij Motherwell.

Celtic begon het seizoen op eigen veld tegen Kilmarnock, het nummer vijf van vorig seizoen. Halfweg de eerste helft bracht aanvaller Zurawski de thuisploeg op voorsprong. Vijf minuten voor de pauze leek de match al beslist toen Jarosik de score verdubbelde. De middenvelder keerde deze zomer Chelsea de rug toe. Na de pauze was het even wachten op een volgende treffer. Een kwartier voor tijd was het de Japanner Nakamura die de netten deed trillen. Vlak voor tijd kon Naismith de eer nog redden voor de bezoekers. In blessuretijd zorgde Zurawski met zijn tweede van de middag voor de 4-1 eindstand.

Hearts, dat vorig seizoen knap tweede werd, moest op bezoek bij Dunfermline. Ook aan het nieuwe seizoen begon het goed. Na amper een kwartier zette Bednar de bezoekers op rozen. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong voor Hearts. Na twintig minuten in de tweede helft kwam Dunfermline verrassend op gelijke hoogte via Simmons. Uiteindelijk zorgde Pospisil, tien minuten voor tijd, voor de driepunter, 1-2.

Met Hibernian en Aberdeen stonden de nummers vier en zes van het afgelopen seizoen tegenover elkaar. Net als vorig seizoen waren beide clubs ook nu weer aan elkaar gewaagd. Na twintig minuten bracht Crawford de bezoekers uit Aberdeen op voorsprong. Op het halfuur zorgde Shields voor de gelijkmaker. Die 1-1 stand bleef ook op het bord tot het laatste fluitsignaal.

Andere uitslagen:

Dundee United - Falkirk 1-2
1-0 Robson, 1-1 Latapy, 1-2 Craig

Inverness CT - St. Mirren 1-2
1-0 Dargo, 1-1 & 1-2 Sutton

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties