Charleroi en Lierse spelen matige partij

Ronny anthonis

Zowel Charleroi als Lierse kwamen niet tot scoren in hun openingswedstrijd. Het werd een partij zonder veel tempo, ook de doelkansen bleven schaars. Typerend voor beide ploegen was het slordige spel en de zwakke afwerking, vooral Charleroi verzuimde open kansen af te werken. Bijgevolg bleven beide clubs steken op een 0-0.

Het meest opvallende gezicht aan de aftrap was dat van Bob Peeters. Hij mocht van Lierse-coach Trost zonder speelminuten of doorgedreven training meteen in de basis starten ter ondersteuning van Mrdja. Iets minder opvallend was de keuze voor Tim Smolders in de basis bij Charleroi. Scheidsrechter Vinche had het in de beginfase niet onder de markt, de spelers vielen als vliegen in de baklijn. Zowel Peeters en Mujanovic van Lierse als Théréau van Charleroi kregen echter geen strafschop na al bij al lichte contacten. Tussendoor werd er ook écht gevoetbald met twee evenwaardige ploegen. Elberkani knalde een uitvallende bal nipt over het doel, aan de andere werd het warm toen Diallo zijn knappe actie afgeblokt zag door een Lierse-been. De match bleef boeien in de eerste helft, Mujanovic werd diep gestuurd en kraakte zijn schot, tot ergernis van Mrdja die in een betere positie stond.

Even daarvoor moest Lierse-doelman Vaesen tussenkomen op een verrassende vrije schop. Lierse loerde op de counter maar Charleroi bleef het gevaarlijkst, eerst trapte Orlando een doelrijpe kans hoog over, daarna kwam Okpala een voetje te kort om een voorzet binnen te duwen. Lierse was ook nog gevaarlijk via Bob Peeters, zijn schot werd in twee tijden gered door Laquait. De beste kans van de eerste helft was nog voor Danté. Een heerlijke redding van Vaesen voorkwam een voorsprong van Charleroi bij de rust.

Alle actie speelde zich af in de eerste helft en liet ons het beste verhopen voor het verdere verloop van de match. De tweede werd echter een maat voor niks met veel slordigheden langs beide kanten. Lierse leek tevreden met het punt en liet Charleroi komen. Helaas waren de Karolo's maar weinig scherp voor doel. Ter illustratie: Smolders legt de bal panklaar voor Théréau, die heeft vanop enkele meter maar vrij binnen te duwen maar trapte de bal over en naast. Deze onbegrijpelijke misser leek het toonbeeld te worden van de zwakke tweede helft. De wedstrijd liep op zijn einde zonder noemenswaardige kansen en werd steeds bitsiger. Nico Vaesen liep een hoofdwonde op na een duel op een corner. Kane Develer kreeg de studs van Bertrand Laquait onnodig en zonder aanleiding tegen het lichaam, scheids Vinche had de reactie van doelman niet gezien.

Ook in de maar liefst zes minuten extra tijd kwamen beide ploegen niet meer tot kansen, zo bleef het 0-0, een resultaat waar vooral Lierse tevreden mee zal zijn. [AN]