Poederlee klopt Lille

Eddy Leysen

VC Poederlee versloeg op het terrein van KFC De Vrede uit Wechelderzande in het kader van de beker van Groot-Lille verrassend neo-vierdeklasser Lille. Voor Poederlee meteen een schitterend resultaat in de eerste voorbereidingsmatch, voor Lille is dit geen erg vermits met een veredelde invallersploeg werd aangetreden.

Na de bekerwinst van zondag in Berchem en de verloren vriendschappelijke wedstrijd van dinsdag, gaf Lille-trainer Frank Belmans woensdagavond heel wat van zijn spelers rust. In helse weersomstandigheden kwam een meer gedreven Poederlee al vroeg op voorsprong langs Maarten Urkens. Na degradatie naar vierde provinciale versterkte de ploeg zich in elke linie en wil meedoen om zo snel mogelijk terug naar derde te gaan. Op het half uur hing Maarten Vervoort met een schitterend afstandschot de bordjes weer in evenwicht, maar nauwelijks een minuut later bracht Jelle Hermans Poederlee weer op voorsprong.

Door het gladde veld was er van voetballen weinig sprake en hoe verder de match vorderde, des te driester waren de tackles. Dit tot groot ongenoegen van de Lille-trainer. Nieuwbakken Poederlee-trainer zag zijn ploeg goed georganiseerd spelen en de tweede helft was nog maar net op gang gefloten of Maarten Adriaensen, die overkwam van Zwarte Leeuw, zorgde voor de 3-1, maar weer enkele minuten later kreeg Lille weer aansluiting langs Van Bouwel. Op enthousiasme en een degelijk veldbezetting liep de thuisploeg weer verder uit langs Kurt Schenk. Beita Jose Martin gaf de bezoekers nog wat hoop, maar het was opportunist Maarten Adriaensen die met zijn tweede van de avond Poederlee naar winst loodste.