Hearts klopt Celtic en profiteert van draw Rangers

Philippe Crols

In Schotland was men het afgelopen weekend, net als in België, toe aan speeldag nummer twee. Met Hearts-Celtic stond er ook al meteen een topper op het programma. De vice-kampioen klopte in eigen huis de kampioen met 2-1. Hearts werd zo meteen de winnaar van de speeldag, want die andere grote club, Glasgow Rangers, geraakte niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Dundee.

Hearts - Celtic  2-1

Hearts heeft al meer competitieritme in de benen dan kampioen Celtic. Dit komt door de voorronde-wedstrijden in de Champions League die Hearts moet spelen. Komende week speelt het bijvoorbeeld tegen AEK Athene. Vermoeid was de thuisploeg echter verre van, want Celtic werd geklopt met 2-1. Bednar was de man van de match bij Hearts. Net na rust zette hij zijn team een eerste maal op voorsprong. Petrov bracht zijn team vervolgens halverwege de tweede speelhelft weer op gelijke hoogte. Drie minuten voor tijd verkreeg Bednar dan een tijdelijk heldenstatus bij Hearts. Hij zorgde voor de 2-1 en de 6 op 6.

Rangers - Dundee  2-2

Rangers speelde wel een dag eerder dan rivaal Celtic maar kon niet profiteren van de uitschuiver van de landskampioen. Tegen Dundee werd er slechts gelijkgespeeld en daar kon Thomas Buffel, die negentig minuten meespeelde, niets aan veranderen. Na vijftien minuten waren de Rangers al op achtervolgen aangewezen na een goal van Hunt. Net na rust zag het er al helemaal beroerd uit voor de thuisploeg. Kalvenes verdubbelde de score voor de bezoekers. Een minuutje later wakkerde Burke de hoop weer wat aan door de 1-2 tegen de touwen te schieten. Toch moesten Buffel en co tot tien minuten voor tijd wachten op de gelijkmaker. Die kwam er na een own-goal van Robb. Daar bleef het bij. Dundee pakte zo zijn eerste puntje, de Rangers zijn hun maximum na twee speeldagen al kwijt.