Leiva: 'Natuurlijk ben ik ontgoocheld'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Leiva: 'Natuurlijk ben ik ontgoocheld'
Foto: © SC

Christian Leiva was afgelopen zomer één van de drie Argentijnen die de kern van Anderlecht vervoegde. De verdedigende middenvelder kwam nog maar weinig aan spelen toe, want in de eerste wedstrijden kreeg Yves Vanderhaeghe telkens de voorkeur. Leiva is ontgoocheld, maar weigert op te geven, zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Natuurlijk ben je ontgoocheld als je niet aan het kampioenschap mag beginnen als basisspeler", aldus Leiva. "Maar ik ben prof: ik moet hard blijven werken op training. Maar ik hoop ook op kansen om te tonen waarom Anderlecht mij gekocht heeft. Ik ben niet alleen een speler voor de trainingen, hé."

"Het is nu vooral een kwestie van me aanpassen aan het Belgisch voetbal. Ik vind het niveau hier zeer goed, er wordt snel gevoetbald. In drie, vier toetsen probeert iedereen hier in de rechthoek van de tegenstander te komen. Ik zie hier goed voetbal, er wordt veel over de grond gespeeld."

"Ik moet nu de concurrentie aangaan met Vanderhaeghe", besluit Leiva. "Maar ik doe dat met veel respect voor Yves. Hij heeft zijn strepen bij deze club verdiend. Niet iedereen kan zoals Yves op zijn 36ste een competitief niveau voorleggen zoals hij. Toen ik kwam, wist ik dat ik geen onbetwiste titularis zou zijn. Maar in gezonde concurrentie met Yves wil ik een basisplaats pakken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties