Kampenhout verrast RC Mechelen

Voor het tweede jaar op rij stonden RC Mechelen en Kampenhout tegenover elkaar in de Beker van België. Vorig jaar zegevierden de Mechelaars met 1-3 op het veld van Kampenhout. Racing mocht nu thuis aantreden in zijn eerste officiële match van het seizoen.

Vierdeklasser Kampenhout liet zich in de aanvangsfase niet zomaar wegzetten. Er werd een rustig tempo gespeeld en het duurde een kwartier eer de thuisploeg een eerste kansje versierde. Nechelput schoot in de draai voorlangs. Vlak voor het halfuur stak Kampenhout zijn neus aan het venster. Delmotte zette voor naar D'Hossche die net over doel besloot. In de volgende vier minuten waren de bezoekers nog twee keer gevaarlijk. Een kopbal van Solomon ging over en een omhaal van Jochem Sueters net naast. Negen minuten voor rusten claimde Kampenhout een strafschop voor handspel, de scheidsrechter ging hier niet op in. RC Mechelen dreigde nog één keer in de eerste helft. Diomi bereikte Nechelput die net naast knalde.

Zes minuten waren er gespeeld in de tweede helft toen Kampenhout verrassend op voorsprong kwam. Solomon schoot van dichtbij raak: 0-1. Op het uur kon RC Mechelen reageren met een vrije trap van Verstappen. Diens poging ging echter over. D'Hossche kreeg aan de overkant de kans om de score te verdubbelen, maar Mampaey pakte in twee keer. In het laatste kwartier ging Mechelen dat toch druk zetten en kwam het nog tot een slotoffensief. De kopbal van Diomi werd van de lijn gehaald door De Geeter. Vlak voor affluiten ging een vrije trap van Verstraeten nipt naast. Het mocht niet zijn voor Racing, dat zelfs nog een tweede doelpunt binnen kreeg. Van Campenhout bediende de ingevallen Tack die de partij besliste.

Kampenhout bekert verrassend verder en heeft tot nu toe al een zeer goede voorbereiding achter de rug. De ploeg lijkt dan ook klaar om naar een plaatsje in de subtop van vierde klasse te mikken. RC Mechelen zal de schitterende bekercampagne van vorig jaar die eindigde in Westerlo, niet kunnen herhalen. RCM heeft nog aardig wat werk voor de boeg.

RC MECHELEN: Mampaey, Schauwers, Deraeve(62' Verstraeten), Kris Janssens, Vanhagendoren, Hermans, Nechelput(78' Boujouh), Diomi, Verstappen, Scheers, El Addouly(68' Peeters)

KAMPENHOUT: Job Sueters, Verlinden, Verbessem, Verhaegen, Verhoeven(83' Tack), De Geeter, Glenn Janssens, Jochem Sueters, D'Hossche, Delmotte(80' Vervoort), Solomon(90' Van Campenhout)

DOELPUNTEN: 51' Solomon 0-1, 90'+2' Tack 0-2

GEEL: Hermans, El Addouly; Jochem Sueters, D'Hossche, Verbessem