KBVB: 'Bergen moet het zelf uitzoeken'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
KBVB: 'Bergen moet het zelf uitzoeken'
Foto: © SC

AEC Bergen speelt komend weekend in principe als enige eersteklasser al in de Beker van België. Maar zaterdagavond staat wel al de competitiewedstrijd tegen Germinal Beerschot geprogrammeerd. De bond wil zelf niet ingrijpen: "Bergen weet al enkele weken dat het een oplossing moet zoeken."

Tijdens de vorige seizoenen deden de twee promovendi uit tweede klasse ook pas hun intrede in de 1/16de finales met die handicap dat de tegenstander sowieso een andere eersteklasser is. In plaats van het systeem te behouden en Lierse SK (als voorlaatste) en AEC Bergen (promovendus) tegen een andere eersteklasser te laten spelen, werd de bekerformat veranderd.

"Bergen zal wellicht het bekerduel tegen URS du Centre verplaatsen. De club wenste te wachten tot ze de bekeropponent kenden, maar maandag willen wij een antwoord", aldus de KBVB tegen Sporza.be

Bij de Henegouwse club maken ze zich geen zorgen. "Eind vorige week stuurden wij een fax naar de twee mogelijke opponenten." Of zoiets niet vroeger kon? "Misschien", klinkt het in Wallonië. "We willen de wedstrijd op woensdag 23 augustus spelen. Hoe laat weten we nog niet want dat hangt af van de verlichtingsinstallatie van URS du Centre. Het is allemaal wat laat, maar het komt in orde", aldus de secretaris van de eersteklasser.

Nu is de bekerwedstrijd wel nog niet gespeeld, of het volgende probleem duikt al op. Als Bergen zich naar verwachting plaatst op het veld van de vierdeklasser, dan speelt het de week nadien weer in de Beker en ook dan is er weer een competitiewedstrijd. Het antwoord van Bergen: "Een probleem voor later." [AN]    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties