'Valgaeren is geen miskoop'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Valgaeren is geen miskoop'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Joos Valgaeren moet straks nog maar eens onder het mes en de stemmen in de media over hem zijn duidelijk: Valgaeren mag beschouwd worden als een miskoop van Club Brugge. Marc Degryse, sportleider bij Club Brugge, probeert te nuanceren in Het Nieuwsblad.

"Valgaeren is gekomen als een vrije speler, dus een miskoop kun je hem eigenlijk niet noemen. Maar goed, je kan zijn verblijf hier moeilijk een succes noemen. Wij zijn ook ontgoocheld." Of je dit niet had kunnen voorspellen? "In zijn laatste seizoen bij Celtic speelde hij dertig wedstrijden en bovendien raakte hij zonder problemen door de medische controle. En om een speler van 29 jaar af te schrijven, vond ik wat te vroeg", aldus Degryse.

Guido Mallants, de zaakwaarnemer van Valgaeren, zegt dat met de conditie van de verdediger hij nog vijf jaar te goed heeft op het hoogste niveau. Nochtans blijkt met deze nieuwe blessure nu ook het tweede seizoen van de Kempenaar bij blauwzwart in het water te vallen. Voor Club Brugge speelde Valgaeren vorig seizoen trouwens maar vijf wedstrijden waarna hij met een knieblessure uitviel.

De nieuwe blessure past trouwens perfect in de neerwaartse lijn in de carrière van Valgaeren. Tijdens het Euro 2000 werd hij nog beschouwd als één van de sterkhouders van ons land, maar ondertussen dateert zijn laatste interland van in 2003. Hij speelde tot nu toe 19 keer voor de Rode Duivels en dat het er niet meer zijn geworden, heeft grotendeels te maken met blessures. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties