Analyse Analyses 2006/2007 - VW Hamme

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - VW Hamme
Foto: © SC

 
1. Inleiding
 
Dat Hamme vorig jaar een mooi seizoen draaide, daar zal iedereen het vast over eens zijn, ei zo na werd de promotie naar eerste klasse afgedwongen via de eindronde maar United besliste er anders over. Toch werden de Hamse pijnpunten gevoelig blootgelegd en het grootste pijnpunt bleek de smalle kern te zijn. De smalle kern, gekoppeld aan blessures resulteerde in een 9de plaats maar het eindrondeticket liet verhopen dat Hamme beter kan.
 
2. De Ploeg
 
Trainer Verkempinck kon tijdens de voorbereiding werken met quasi dezelfde kern. Hij zag enkel goalgetter Flies, Mampuya en Pinson vertrekken. Er werd echter in elke linie versterking gehaald. Koen Van Der Heyden komt de Hamse defensie versterken en De Rycke, D’Haeseleer en Van Der Haeghe zijn aanvallende aanwinsten. De belangrijkste transfer bij de Hammenaren is de aankoop van Brugse belofte Bart Vlaeminck. Nadat de interesse van Roeselare bekoeld was koos de jonge middenvelder voor een ploeg waar hij op veel speelgelegenheid zal kunnen rekenen om zich zo in de kijker te kunnen spelen.
 
Grootste aanwinst leek de uit blessure weerkerende Salievski te zijn maar de sterke verdediger kende nog voor het seizoen pech, in de tweede oefenwedstrijd viel Salievski alweer uit met een zware blessure en het is nog de vraag of hij dit seizoen nog zal kunnen spelen.
 
3. Geschiedenis
 
FC Hamme werd opgericht in 1908, na een naamswijziging werd dit FC Vigor Hamme. De club kwam voor het eerst in de nationale bevordering uit in 1932 maar het sprookje duurde maar één seizoen. Het duurde tot het begin van de tweede wereldoorlog vooraleer Hamme nog eens kon klimmen. De competitie lag dan twee jaar stil door de oorlog waardoor Vigor Hamme moest wachten om terug in de nationale reeksen uit te komen. Het wachten werd echter beloond want de club speelde kampioen en stootte door naar de tweede klasse. Door een competitiehervorming in 1951/1952 moest Hamme noodgedwongen zakken naar derde klasse ondanks een tiende plaats. De club was aangeslagen en de jaren daarop werd er telkens tegen de degradatie gevochten. In 1957 was het dan toch zover en Vigor zakte naar vierde klasse. De decennia daarop bleef het op en neer gaan tussen derde en vierde klasse.
 
In 1973 kreeg de club dan zijn huidige naam, KFC Vigor Wuitens Hamme. Het bracht echter geen beterschap, er werd zelfs gezakt naar eerste provinciale. Het duurde tot begin jaren ’80 vooraleer VW Hamme opnieuw in nationale speelde. In 1992 was er de promotie naar derde klasse en vijf jaar later werd opnieuw de promotie behaald. Zo werd er na bijna een halve eeuw opnieuw in tweede klasse gespeeld. Na een jaar belandde VW Hamme echter weer in de derde klasse. Vanaf 2002 speelt men echter weer in de tweede klasse, dankzij eindrondewinst na het verliezen van de titel op de laatste speelde aan en op Zulte-Waregem. Vorig jaar was er dan de eindronde waar de promotie naar eerste klasse net niet werd afgedwongen.
 
4. Infrastructuur
 
Het Vigor Wuitensstadion biedt plaats aan 6000 toeschouwers waarvan 1700 zitplaatsen. Het stadion is grotendeels overdekt, buiten de staantribunes achter de goal. Het Hamse stadion beschikt niet over een lichtinstallatie waardoor alle thuiswedstrijden op zondagmiddag worden afgehaspeld. Een klein stadion heeft ook zijn nadelen, in Hamme sta je op amper één meter van het eigenlijke voetbalveld. Ook wordt het zicht niet belemmerd door hekken. Dit zorgt ervoor dat de actie heel intens beleefd wordt. De enige nieuwigheid aan het stadion dit seizoen zal het scorebord zijn. VW Hamme heeft het scorebord van RC Genk overgekocht ter vervanging van het verouderde scorebord.
 
5. Prognose
 
VW Hamme zal het heel moeilijk hebben om dit jaar opnieuw een glansprestatie neer te zetten, niet zo zeer omdat de ploeg verzwakt is maar eerder door de groei van andere subtoppers. Toch moet de ploeg van trainer Verkempinck in staat zijn om mee te draaien in de linkerkolom en een eindrondeticket hoort eveneens alweer tot de mogelijkheden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties