Ajax gaat af in eigen stadion

Dirk Pieters
| 0 reacties
Ajax gaat af in eigen stadion
Foto: © SC

Ajax, dat de competitie uitstekend begon, mag een kruis maken over een deelname aan de Champions League. De Amsterdammers verloren thuis met 0-2 van FC Copenhagen en worden voorverwezen naar de Uefa-beker.

Toch speelde Ajax geen slechte wedstrijd, maar was het wel duidelijk dat het teveel afhangt van goalgetter Klaas-Jan Huntelaar. De ploeg van Henk ten Cate begon goed aan de wedstrijd en speelde aanvallend en attractief voetbal, maar vergat doelpunten te maken. Zowel Gabri als Babel hadden genoeg kansen om de openingstreffer te maken, maar faalden steeds bij de afwerking. Ook Stam en Sneijder konden FC Kopenhagen niet op een achterstand zetten.

Door het missen van al die kansen kregen de Denen veel moed en behielden ze uitzicht op de Champions League. In de tweede helft kwam Kopenhagen dan ook opzetten en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Vanaf de zijkant moest trainer Ten Cate lijdzaam toekijken hoe de bezoekers op voorsprong kwamen. Een vrije trap kwam tot bij de geheel vrijstaande Michael Silberbauer en die kopte gemakkelijk de 0-1 op het bord. Vanaf toen was het voorbij voor Ajax. De Amsterdammers begonnen angstig te voetballen Tot overmaat van ramp verloor Urby Emanuelson de bal op een knullige manier aan William Kvist, die hard voor doel zette en onze landgenoot Thomas Vermaelen werkte de bal in eigen doel. 

FC Kopenhagen had in de slotfase nog even geluk toen Huntelaar op de lat kopte, maar het sprookje is nog voor het begon voorbij voor de Ajacieden. Na het 1-2 verlies in Denemarken was de 0-2 voldoende voor Copenhagen om zich voor het eerst in zijn geschiedenis te kwalificeren voor de Champions League. [TH]     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties