Lille houdt het rustig

Tonnelier Caroline

Lille OSC heeft zich zonder al te veel zweet te verspillen geplaatst voor de Champions League.  Na de 3-0 overwinning in de heenwedstrijd, was de return dan ook slechts een formaliteit voor de Fransen.  Het team van Claude Puel stelde zich tevreden met een zege met het kleinste verschil, dankzij een treffer van Audel.

Bij de bezoekers waren Bodmer (geschorst), Keita en Fauvergue (geblesseerd) afwezig.  Odemwingie werd gespaard voor de competitie en  doelman Malicki kreeg wat speelgelegenheid gegund van coach Puel.  De Lillois begonnen het best aan de wedstrijd en deelden al vroeg  een eerste waarschuwing uit via Cabaye.  Zijn poging strandde echter op de lat.  Even later was het wel raak.  Doelpuntenmaker van dienst was de jonge Audel.  Hij kopte een via een Macedonische verdediger gedevieerde vrije trap van Tafforeau binnen. Youla kon de score even later nog verdubbelen, maar daar stak doelman Pacovski een stokje voor.  Het bleef bij een 1-0 voorsprong tot de rust.

In de tweede helft viel er nog weinig te beleven.  Lille was tevreden met de kleine voorsprong, terwijl de Macedoniërs niet bij machte waren de Fransen echt in de problemen te brengen.  Het team van Puel kon de wedstrijd dan ook gemakkelijk uitvoetballen en toen Rabotnicki-aanvoerder Jovanovski ook nog uitgesloten werd, was het helemaal over en out voor de ploeg uit Skopje.  In de slotfase kreeg Audel nog een kans om de score te verdubbelen.  Zijn schot spatte echter uiteen op de doelpaal.  Na een rustige avond mag Lille zich opnieuw opmaken voor deelname aan de Champions League.