Analyse Schalke is de grote winnaar van speeldag 3

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke is de grote winnaar van speeldag 3
Foto: © SC

Schalke 04 is afgelopen weekend als grote winnaar uit de bus gekomen. Het won zelf de topper thuis tegen concurrent Werder Bremen en omdat Nürnberg en Bayern in een onderling duel niet verder kwamen dan een gelijkspel staat Schalke nu mee aan de leiding. Onderin hebben nog twee ploegen geen enkel punt bij elkaar gevoetbald. Bochum en Hannover delen de laatste plaats.
 
De derde speeldag begon al met de topper Schalke 04-Werder Bremen op vrijdag. Werder trok met veel vertrouwen naar de Veltins Arena, maar ging terecht kopje onder. Kevin Kuranyi en Hamit Altintop velden het verdict voor de ploeg uit Bremen die zo zijn eerste punten en ook de leiderplaats verloor. Die is nu mede voor Schalke.
 
Mede, want kampioen Bayern en revelatie Nürnberg staan met zeven punten uit drie wedstrijden ook nog altijd aan kop. In hun onderling duel op zaterdag werd er niet gescoord, al had Makaay dat wel moeten doen, maar hij scoorde niet voor de derde keer op rij. Nürnberg blijft dus week na week verbazen.
 
Nog op zaterdag wist Borussia Dortmund eindelijk een eerste maal te winnen. VFB Stuttgart was het slachtoffer van dienst en lijkt net als vorig jaar een zeer wisselvallige ploeg te worden. Meestrijden voor de prijzen wordt allicht moeilijk. Voor Dortmund was de 1-3-winst in Stuttgart een heuse opsteker na het verlies in München en het gelijkspel in eigen huis tegen Mainz. Frei scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. 

Voor VFL Bochum ziet het er na drie speeldagen al vrij benard uit. Het kon tot dusver slechts twee maal scoren en heeft nog steeds geen enkel punt. Tegen mede-promovendus Cottbus zag het er nochtans lang naar uit dat dat eerste puntje er zou komen, maar enkele minuten voor tijd kaapte Cottbus in de persoon van Da Silva toch nog de drie punten weg. De bezoekers gaan in stijgende lijn. Ze verloren hun eerste wedstrijd, speelden daarna gelijk en wonnen nu. Cottbus is na drie speeldagen ook de beste nieuwkomer, Bochum de slechtste.
 
Daartussen hangt sinds zaterdag Alemannia Aachen dat van twee vervelende nullen af is. Het won in Hannover96 en scoorde dus ook. Het waren voor de bezoekers de eerste punten en doelpunten van het nieuwe seizoen. Voor Hannover ziet het er, net als voor Bochum, al vrij somber uit na drie speeldagen. Nul punten en elf doelpunten tegen na drie wedstrijden zijn niet meteen cijfers om mee uit te pakken. 
Borussia Mönchengladbach, met onze landgenoot Bernd Thijs voor het eerst dit seizoen tien minuten op het veld, doet voorlopig wat het moet doen en dat is zijn thuiswedstrijden winnen. Kahe zorgde tegen Bielefeld voor het enige doelpunt van de match. De bezoekers staan er niet zo denderend voor met een een op negen.
 
Wolfsburg is voorlopig de ploeg van de gelijke spelen. Het speelde tot dusver al zijn wedstrijden gelijk. Zo ook dus de partij in en tegen Leverkusen. De bezoekers kwamen wel op achterstand na een goal van Juan, maar Madlung bezorgde Wolfsburg, zonder de geblesseerde Peter van der Heyden, een derde punt op rij. Echt opschieten doen ze natuurlijk niet in de klassering. Dat geldt ook voor Leverkusen dat op niets minder dan de drie punten gehoopt had, maar dus met eentje tevreden moet zijn.
 
Zondag dan stonden er nog twee partijen op het programma. Hamburg kon voor de derde maal op rij niet winnen, maar het verloor ook opnieuw niet. Tegen Hertha werd er 1-1 gelijkgespeeld. Sanogo scoorde voor de derde maal op rij, maar Gimenez maakte diens doelpunt ongedaan. Hertha is met vijf op negen degelijk aan het seizoen begonnen.
 
Dat kunnen we ook zeggen van Mainz. Het speelde eveneens op zondag gelijk tegen Frankfurt en heeft na drie speeldagen vijf punten. Frankfurt kwam in Mainz nochtans wel op voorsprong, maar moest in de slotfase de gelijkmaker toestaan en eindigde met negen mensen. Frankfurt heeft net als Wolfsburg en Hamburg zijn eerste drie wedstrijden gelijkgespeeld.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties