De vijf momenten van speeldag 4

Thomas Dubois
| 0 reacties
De vijf momenten van speeldag 4
Foto: © SC

Ook op speeldag vijf in de Jupiler League gebeurde er heel wat. Wij van Voetbalkrant.com haalden er opnieuw enkele momenten uit en zetten ze in de spotlight.
 
1. De spelers van Johan Boskamp namen de opdracht om  voor de bal te vechten iets te letterlijk. Een opstootje tussen De Brul en Bouchouari eindigde uiteindelijk in een gevecht in regel waarbij De Brul het grootste slachtoffer werd. Hij ving eerst een klap van Bouchouari waarna hij door de jonge Fellaini bij de neus genomen werd. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Fellaini kreeg slechts geel en Bouchouari niets. Boskamp stond erbij en keek ernaar. Z’n ploeg kon opnieuw niet winnen. Reactie Bouchouari: “Chris is dakwerker geweest, die kan daar wel tegen.” Niet goed gekeken dus op wie hij sloeg.
 
2. Als het goed is mag het ook gezegd zijn. Paul Allaerts trapte zaterdagavond in de wedstrijd tussen Cercle en Genk niet in de duik van Bosnjak en beloonde deze met de gele kaart. Andere spitsen zouden verbouwereerd toekijken. Bosnjak niet, als een echte gentleman bood hij z’n excuses aan en deed gewoon verder. En dat deed hij ook naar de buitenwereld toe: “Sorry, het was een schwalbe. Ik wilde hiermee niemand belazen.” Allé, ’t is niets.
 
3. Niets nam Club Brugge zondagavond mee naar huis. De rivaal van Anderlecht raapte wederom geen punten in het Astridpark en blijft kampen met het uitsyndroom. De wedstrijd werd bepaald in een moment, een flits van Hassan die -wie anders- Tchité deed scoren. Club moest niet onderdoen voor de landskampioen maar kon niet scoren. Ook Balaban niet, die bijna de hele wedstrijd van op de bank mocht toekijken. Ongeduldig als een kind keek hij toe toen Salou geblesseerd op de grond lag om in te vallen. De één zijn dood, is de ander z’n brood zeker. Gezien langs de zijlijn: Vercauteren gooit de bal in frustratie op de grond, die dan als een boemerang terugkaatst op diens neus.
 
4. Beveren pakte afgelopen weekend z’n eerste zege. Het versloeg Moeskroen met 3-1 en dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd. Maar niet door Copa, die zeeg plots neer halverwege de tweede helft na een uittrap. Hij werd afgevoerd en in het ziekenhuis bleek hij een scheurtje te hebben tussen de twee rechterribben. Ondanks de blessure was hij vast en zeker toch nog eerder thuis dan z’n ploeggenoten. Om 1 uur mocht hij het ziekenhuis al verlaten.
 
5. Geen Ebou Sillah zaterdagavond bij Brussels. Hij miste de bus richting Lierse. Hij had zogezegd de verkeerde brandstof getankt en geraakte er zo niet op tijd. Hij had beter wat vroeger opgestaan, dan was hij er geraakt en dan zou Cartier er misschien ingetrapt zijn. Nu niet, en dus geen Sillah zaterdagavond. Brussels won overigens en prijkt zo fraai bovenaan. Kalulika scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. De twee Brusselse ploegen kleuren de top-3.
 
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties