D'Hooghe bestrijdt racisme

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
D'Hooghe bestrijdt racisme
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Afgelopen zondag lieten enkele supporters van Club Brugge zich van hun slechtste kant zien. Ze viseerden tijdens de topper tegen Anderlecht tegenstander Mbark Boussoufa met racistische spreekkoren. Voorzitter Michel D'Hooghe roept nogmaals op die spreekkoren achterwege te laten. Het gaat hierbij natuurlijk om enkelingen.

"Ik doe nogmaals, en indien het kan met nog meer aandrang dan in het verleden, een oproep tot al onze supporters om dit soort gedrag achterwege te laten", aldus de voorzitter. "Supporters van Club Brugge moeten bovendien heel goed beseffen dat ze met racistische spreekkoren eveneens een aanslag plegen op de toekomst van onze club. Het moet nu toch stilaan voor iedereen duidelijk zijn dat de bestrijding van racisme in de voetbalstadions prioriteit nummer één is van de Fifa, dat in deze strijd de zwaarste middelen zal aanwenden, tot puntenverlies in competitieverband en diskwalificaties in internationale competities toe."

"Club Brugge wil een warme gemeenschap zijn, waar waarden als sportief respect hoog in het vaandel staan. Voor eenieder die onze club genegen is, is sport het bindmiddel tussen mensen van alle rangen en standen, van alle rassen en culturen. Als er nog mensen zouden zijn die zich Club-supporter wensen te noemen maar die desondanks toch blijven racistische kreten slaken, dan heb ik voor die mensen maar één boodschap: ik spuw hen uit, ik weiger hen te beschouwen als lid van de Club-familie!" [TH]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties