"Een start zoals vorig seizoen vermijden"

Steven Bologne
| 0 reacties
"Een start zoals vorig seizoen vermijden"
Foto: © SC

Zondagmiddag begint Berchem Sport aan het serieuze werk, het is dan op de eerste speeldag gastheer voor Dilbeek Sport. Dennis Huygelen is er na een liesoperatie en een maandenlange revalidatie opnieuw bij, hij begint aan zijn vierde seizoen op het Rooi. 

Hoe was de voorbereiding?
 
“De voorbereiding is eigenlijk heel goed verlopen. Het bestuur heeft veel moeite gedaan om de spelers naar elkaar toe te laten groeien. Om er maar enkele op te noemen; de stage was super, we zijn ook eens gaan paintballen en donderdagavond zijn we gezellig gaan eten. Voor mezelf loopt het terug prima, ik sta er weer na mijn blessure. Mijn blessure is verleden tijd, en maar goed ook want zo’n lange blessure is toch een zwarte periode in elke carrière van een voetballer.”

Jullie lagen al snel uit de beker, is dat geen nadeel denk je?
 
“Het bekeravontuur was inderdaad van korte duur, dat was een teleurstelling voor iedereen die iets met Berchem te maken had. Aanvallend zat het toen nog niet helemaal snor hetgeen nu toch fel gebeterd is. Door de uitschakeling krijgen we een voorbereiding zonder wedstrijden met inzet. Ik denk dat de motivatie dan een vrij belangrijke rol begint te spelen en verklaart waarom we tegen derdeklassers als Willebroek-Meerhof, Londerzeel en Kapellen het beste voetbal brengen van de voorbereiding, terwijl lager geklasseerde ploegen het ons moeilijk maken.”
 
“Toch merk je op training dat het grote werk nu echt begint. Er werd scherp getraind en enkele spelers komen er nu echt wel door. Papa Sanou wordt sterker en sterker, fysisch kampt hij dan wel met wat achterstand, je merkt dat dat in de positieve zin betert. Ook Matthieu Vandenbussche is bijzonder sterk aan het trainen. Onze verdediging en het middenveld zit goed en op die posities is er tevens nog versterking in de breedte gekomen. Dat was wel nodig, kijk maar naar vorig seizoen waar we geen sterke bank hadden. Met David Vleeshouwer hebben we bovendien een hele sterke doelman aangetrokken. Ik ben ervan overtuigd dat we klaar zijn voor de competitie.”

Hoe sterk is Dilbeek?
 
“Onze eerste tegenstander is geen doetje. Dilbeek heeft elk jaar wel een sterke ploeg, vorig seizoen hebben ze het wat laten afweten, maar ze hebben toch wel genoeg individueel talent in huis gehaald. Steven Ribus, Mohamed Berthé en Ahmet Turk om er maar enkele te noemen. We hebben ze deze week grondig bestudeerd en stellen toch vast dat ze fysiek erg goed staan. Aan ons om ze zondag voetballend en vanuit een sterke organisatie aan te pakken om de competitie op een sterke manier te starten, een start zoals vorig seizoen op Schoten (4-0 verlies) moeten we alleszins vermijden.”
 
Zondag 15u00, Ludo Coeckstadion
Scheidsrechter:
Kristof Mentens

Berchem:
Dirk Huysmans (geschorst), Benjamin Sesay (interlandverplichtingen), Joao Monteiro (bijna fit) en Tom Van Aelst (blessure) lopen er niet bij. Geoffrey Peytier hervat bij de invallers.

Selectie: David Vleeshouwer, Guy Verschueren, Frederik Janssens, Dennis Huygelen, Wim Walschaerts, Kevin Pinson, Cristobal Embrechts, Joris Van Cleemput, Dimitri Van Oppens, Stefan Delalieux, Michel Verfaillie, Dimitri Delcour, Mathieu Vandenbussche, Ousmane Papa Sanou en nog één aan te duiden speler na de beloftenwedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties