Lionel Lord van naderbij bekeken

Bart Hermans
| 0 reacties
Lionel Lord van naderbij bekeken
Foto: © SC

Op dit moment staat een zekere Lionel Lord van Oostende samen met Gunther Thiebaut aan de leiding in de topschutterstand.(==> artikel topschutters) Wie is deze Lionel Lord?
 
Lionel Lord, een klinkende naam voor een snelle sportman, het lijkt haast wel een artiestennaam. Niets van waar, zegt de geboren Zeeuw. "Ik ben van Surinaamse afkomst, maar mijn opa kwam van het Caraïbische eilandje St. Lucia. Dat is Engelstalig, vandaar de naam Lord." 

De 26-jarige Lord is een laatbloeier. Hij werd op 20-jarige leeftijd ontdekt door Heerenveen, na een tip van verdediger Gérard de Nooijer. Samen met zijn broer kwam hij vroeger al vaak bij de grote familie Lord over de vloer. Lord speelde toen nog in de tweede klasse bij Veere. "Ik kon altijd al goed voetballen en speelde vaak hoger dan mijn leeftijdsklasse. Als klein mannetje stond ik tussen allemaal grote boerenjongens, daar had ik niet echt plezier in en toen ben ik gestopt." Na vijf seizoenen besloot hij toch weer te beginnen. Uiteindelijk kwam hij dus in Friesland terecht.

Na een jaar in het tweede elftal te hebben gespeeld kreeg Lord zijn eerste kans in het bekerduel met Veendam, in november 2001. Als invaller voor de geblesseerd geraakte Ronnie Venema maakte hij meteen het tweede en beslissende doelpunt. Sindsdien speelde hij door de fitheid van de selectie en de toegenomen concurrentie echter weer voor Jong SC Heerenveen.

Samen met de magere aanbieding die de club hem deed, deed dit Lord besluiten zijn heil ergens anders te zoeken. Daarom tekende hij een contract voor twee jaar bij Cambuur, waar hij vanaf het seizoen 2002/2003 onder contract stond. Na omzwervingen bij Dordrecht, Siegen en Fortuna Sittard is hij bij Oostende terecht gekomen.
 
Lord staat vooral bekend om zijn snelheid en zijn typische passeerbeweging. Hij kan als middenvelder en als aanvaller uitgespeeld worden. Hij scoorde dit seizoen al in elke competitiewedstrijd van Oostende. Hij pakte ook al wel een keer rood. Een speler om te blijven volgen dus!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties