Club faalt in eigen huis tegen Bergen

T. Coremans

Club Brugge stond in Jan Breydel tegen het op papier véél zwakkere RAEC Mons. De Bruggelingen waren gebrand op de zege. Balaban zat na zijn nachtelijke escapade, tijdens zijn interlandverplichtingen, in de tribune. Salou en Roelandts bezetten de spitsposities. Bergen (Mons) startte zonder complexen, zij hadden dan ook weinig te verliezen op het veld van Club.

Scheidsrechter Bultynck floot om 20u de wedstrijd op gang. Na enkele minuten aftastten was het Bergen dat de eerste goede kans creëerde. Cordaro met een klasseflits op links, Daniël Wansi besloot vrijstaand op Stijnen. Even later kapte Dalmat zich goed vrij. Hij legde de bal tot bij Zoco die onbesuisd over besloot. Club leek niet in z'n vel in de beginfase en kreeg maar geen goede combinaties op de mat gelegd. Salou werd maar moeilijk bereikt, de meeste kansjes waren voor Roelandts. Die kon echter weinig scherpte in zijn afwerking brengen. Leko, in de plaats van de geschorste Blondel, kon samen met Vermant het spel niet echt verdelen vanuit het middenveld. De motor sputterde en dat was, bij het fluiten van de rust door de referee, te horen aan het thuispubliek. Ruststand: 0-0.

Na de rust leek blauw-zwart wakker geschoten. Roelandts miste echter weer aan scherpte. Bergen bracht sluw voetbal op de mat en telkens Brugge wat probeerde hadden de Walloniërs dit snel doorzien. Een goede kans voor Salou Ibrahim, hij trapte zwak in de armen van Berthelin. In de 68e minuut kwam Chavez Roelandts vervangen. Echt mooi uitgespeelde kansen kreeg Club niet. Het was echter Bergen dat steeds het gevaarlijkst uitbrak. Dahmane nam heel de linkerkant van Club te grazen maar z'n voorzet bereikte Vermant die knullig wegtrapte. Door dom balverlies van Leko kon Bergen de strafste actie uit de wedstrijd opzetten. Een vier tegen twee situatie bracht Wansi voor Stijnen. De nationale doelman bewees waarom we hem zo mogen noemen. Hij hield Club recht en vermeed een blamage.

In de laatste minuten pakte één van de betere spelers op het veld, Cordaro, nog een rode kaart. De thuissupporters zagen op het einde van de wedstrijd nog twee goede kansen voor hun club, Salou besloot de beste onbegrijpelijk naast. Bergen ontsnapte in de slotfase nog aan een penalty na een handsbal van Ã©Ã©n van zijn verdedigers.
Een enorm verdienstelijk Bergen pakte verdiend een punt in Brugge. Club staat nu met zeven punten op een zevende plaats in de Belgische competitie. Bergen staat onderaan maar zij zullen uit deze wedstrijd een hoop vertrouwen geput hebben, en een punt! [AN]

Club Brugge: Stijnen, Priske, Maertens, Clement, Klukowski, Englebert, Vermant, Leko, Daerden, Salou en Roelandts. Wisselspelers: Verwauwhede, Ishiaku, Dufer, Gvozdenovic, Chavez, Diallo, Vandelannoite en Yulu-Matondo.

Mons: Berthelin, Dalmat, Dahmane, Ragued, Mirri, Cordaro, Zoco, Wiggers, Jay, Nibombe en Daniel. Wisselspelers: Cambrai, Brahami, Diafutua, El Khanchaf, Gomez, Rabesandratana en Soufiane.