Dhont: 'Winnen tegen Eupen is een must'

Bart Hermans
| 0 reacties
Dhont: 'Winnen tegen Eupen is een must'
Foto: © SC

KV Mechelen verloor dit seizoen nog niet maar speelde al drie van de vier keer gelijk. Morgen komt met Eupen een haalbare tegenstander op bezoek. De ploeg uit het Oostkanton staat pas op de vijftiende plaats maar heeft slechts twee punten minder dan KV dat vijfde staat. Alles hangt dus dicht bij elkaar. "Daarom is winnen tegen Eupen een must", zegt Bert Dhont.
Bert Dhont is bij Malinwa de ouderdomsdeken van de ploeg. Dit seizoen speelde Dhont al centraal in de verdediging, voor de verdediging en zondag op Union fungeerde hij als nummer tien.
 
“Tegen Union speelde de trainer je op het nummer tien uit en dat was helemaal nieuw.”
 
“De trainer had gevraagd om hoog druk te zetten en dat heb ik proberen te doen. Ondertussen ben ik 33 jaar oud en het is de eerste keer dat ik die positie speel. Nu moet iedereen niet verwachten dat ik assists aan de lopende band zal geven en bovenop ook nog een aantal doelpunten zal scoren. Toch denk ik dat de trainer na de wedstrijd tevreden was. Die nieuwe positie is degelijk meegevallen.”
 
“Morgen komt Eupen op bezoek. Winnen is de boodschap.”
 
“Als je ziet wat al achter de rug is kan je tot dusver stellen dat tweede klasse de reeks van de gelijke spelen is. Op Union waren we de betere ploeg en hadden we de drie punten kunnen pakken. We verdienden de zege, maar bleven op een gelijkspel hangen. Dat is nu eenmaal voetbal. Een zege tegen Eupen is een must om een week later ontspannen naar Waasland te vertrekken dat met het aanwerven van Regi Van Acker een goede zet doet. Na de wedstrijd op Waasland volgt immers al de grote derby tegen Antwerp. De aansluiting met de top mag niet verloren gaan.”
 
“Malinwa kende een betere start dan de voorbije seizoenen en dat zou rust moeten brengen.”
 
“Het is het derde seizoen dat ik voor KV speel en ik zie wat op het veld staat. De bekercampagne verliep beter en ook de start van de competitie is goed. Alles verloopt rustiger dan in het verleden. En dan zijn er ook nog de supporters die als een blok achter de ploeg staan. Vooral voor onze aanhang moeten we Eupen zaterdagavond kloppen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties