Feyenoord behaalt goede uitgangspositie

Dirk Pieters

Het Nederlandse Feyenoord kende een moeilijke avond in Sofia, maar zette uiteindelijk een mooi resultaat neer. De Rotterdammers kwamen eerst 2-0 achter, maar vochten daarna knap terug een sleepten uiteindelijk een mooi gelijkspel in de wacht. Door dit gelijke spel zijn de groepsfases van de Uefa-beker vrij dichtbij.

De Bulgaren begonnen het beste aan de wedstrijd en stonden na amper vier minuten al aan de leiding. De spelers van Erwin Koeman stonden nog te slapen toen Tsvetan Genkov een voorzet van Dobrev in doel kopte. Nog voor het halfuur zagen de manschappen van Erwin Koeman tegen een 2-0 achterstand aan. Henk Timmer ging in de fout op een botsende vrije trap van Marchno Dafchev. Gelukkig voor Feyenoord versierde Angelos Charisteas vlak voor de rust een strafschop en kon aanvoerder Theo Lucius de aansluitingstreffer maken.

In de tweede helft zakte het tempo opnieuw en leek het er lange tijd op dat Feyenoord niet beter kon. Toch was het Serginho Greene die de Rotterdammers uit het niets op gelijke hoogte bracht. Voor Feyenoord een enorme opsteker, maar toch bleven de betere kansen voor Lokomotiv. Vooral doelman Henk Timmer maakte zijn fout van in de eerste helft goed door enkele keren goed tussen te komen. Gelukkig voor de doelman hielp de dwarsligger ook op een schot van Dafchev. [AN]