Goede uitgangspositie voor Spanjaarden

Kristof Blomme

Zowel Espanyol, Osasuna als FC Sevilla hebben een goede uitgangspositie veroverd. De eerste twee speelden 2-2 gelijk bij respectievelijk Petrzalka en Trabzonspor. Sevilla won dan weer nipt bij Atromitos.

Espanyol Barcelona moest op bezoek bij Petrzalka. De Slowaakse club speelde vorig seizoen nog Champions League. Toen deden ze het niet onaardig met zes punten en een derde plaats, voor FC Porto. Na een halfuur kwamen de Spaanse bezoekers wel op voorsprong langs Riera. Vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht. Halenar tekende voor de goal. Vlak voor de pauze namen de Slowaken zelfs de leiding toen Tchur scoorde. Kort na de rust bracht Walter Pandiani Espanyol weer langszij. Vooral Espanyol mag tevreden zijn met het behaalde resultaat. Petrzalka zal nog hard moeten zwoegen om de poules te bereiken.

Ook Osasuna speelde knap 2-2 gelijk bij het Turkse Trabzonspor. Toch kon de uitgangspositie nog beter geweest zijn, want na twintig minuten zette Valdo de bezoekers op voorsprong. Vijf minuten voor de pauze kreeg Osasuna een klap toen Izquierdo met rood van het veld moest. Kort na de koffie verdubbelden de Spanjaarden met tien toch de score. Het was Juanlu die daarvoor verantwoordelijk was. Twee minuten later was de aansluitingstreffer alweer een feit, toen Karadeniz scoorde. Trabzonspor kon uiteindelijk pas in de laatste minuut gelijkmaken via Bulut

Sevilla kon wel de overwinning wegkapen bij Atromitos uit Griekenland. Na amper een kwartier zette Kepa de 0-1 op het bord. Vlak voor rust leek de wedstrijd beslist toen Duda de netten vond. Atromitos gaf zich echter niet gewonnen. Halfweg de tweede helft zorgde Merinho voor de aansluitingstreffer. De gelijkmaker bleef echter uit. Sevilla moet de klus binnen twee weken gemakkelijk kunnen klaren.