Analyse Vijf ploegen mee aan de leiding

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Vijf ploegen mee aan de leiding
Foto: © SC

De gelegenheidstopper tussen Doornik en Diegem kon de eerste afgezonderde leider in derde klasse A opleveren. Het draaide allemaal anders uit. Doornik en Diegem deelden de punten en kregen nog drie ploegen naast zich. Voor Cappellen is er geen verbetering zichtbaar, de Antwerpse club lijkt al vroeg in het seizoen in een crisis te zitten. 

Cappellen was niet van in het begin wakker en begon eigenlijk met een achterstand aan de wedstrijd tegen Wetteren. Persoons bleek eens te meer beslissend. Cappellen bleef zonder antwoord waardoor een vroege crisis niet af te wenden leek. Cappellen is net als de vorige jaren titelkandidaat, maar start de competitie wel met een miezerige 0 op 9. Telkens werd met 1-0 verloren. Standaard Wetteren bracht zijn puntentotaal op 7. 

SV Oudenaarde behield zijn status van ongeslagen ploeg tegen RC Mechelen. Jan De Langhe was weer eens succesvol. Hij scoorde het enige doelpunt uit de partij. Oudenaarde staat nu weer op kop van het klassement zoals dat ook na de eerste speeldag het geval was. RC Mechelen kon op verplaatsing nog geen punten pakken.

Het was jaren geleden dat Torhout thuis nog eens had kunnen winnen van Maldegem, maar deze keer was het goed raak. De wedstrijd brak na de rust helemaal los. De Leu had een groot aandeel in de Torhoutse zege. Torhout is één van de vijf ploegen die mee aan de leiding gaat. SK Maldegem moest zijn wonden likken na zijn derde nederlaag en bleef puntenloos achter.

Geel blijft met het kleinste verschil winnen. Tegen Willebroek-Meerhof werd wel de nul gehouden en dus volstond het doelpunt van Pelic voor de overwinning. Geel won voor de derde keer op rij en komt weg van de laatste plaats. Geel staat meteen al negende. Willebroek-Meerhof beleeft een teleurstellende competitiestart en heeft nog geen punten. 

De topaffiche van de speeldag was Doornik-Diegem. Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht, wat een beetje te verwachten viel. Zo liepen ze alletwee de kans mis om alleen op de eerste plaats te komen. Nu moeten ze de leiding delen met nog drie andere ploegen. Al blijft het een feit dat de competitiestart voor zowel Doornik als Diegem zonder meer geslaagd lijkt te zijn.

SK Londerzeel boekte een belangrijke overwinning tegen Verbroedering Meerhout. Steven Hilaerts brak de ban en scoorde zijn eerste twee doelpunten in derde klasse. Londerzeel nam in de tweede helft afstand van Meerhout, dat één puntje haalde uit drie wedstrijden. Londerzeel mag met een 5 op 9 terugkijken op een aardig begin.

Péruwelz was ook vastbesloten zijn eerste zege in derde klasse binnen te halen. SW Harelbeke was het slachtoffer. Harelbeke kwam nochtans op voorsprong, maar Péruwelz zette de zaken vrij makkelijk recht. Joly scoorde zijn eerste doelpunt voor Péruwelz dat de zesde plaats deelt met Londerzeel en Sint-Niklaas. Harelbeke moet het voorlopig doen met zijn ene punt.

FCN Sint-Niklaas kreeg KV Turnhout op bezoek. De voornaamste opdracht voor Turnhout was een negatieve sfeer afwenden. Daarvoor was wel puntenwinst bij één van de titelkandidaten nodig. Sint-Niklaas kwam twee keer op achterstand, maar vond toch de kracht om terug te slaan. Verder dan een gelijkspel kwam Sint-Niklaas echter niet. Desaeyere mag dus tevreden zijn over zijn eerste wedstrijd als trainer van Turnhout.        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties