Kopf Hoch Manuel

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Kopf Hoch Manuel
Foto: © SC

Afgelopen weekend stond de wedstrijd KV Mechelen – AS Eupen op het programma. De Mechelse aanhang liet zich in positieve zin opmerken. De supporters hingen een spandoek op met daarop de boodschap: “Kopf Hoch Manuel”
 
Het spandoek refereerde naar de tragedie in verband met de 19-jarige Manuel Klauser. Eind vorig seizoen viel de Eupense belofte geblesseerd uit, hij was vijf maanden onbeschikbaar. Deze zomer werd hij dan uitgeleend aan derdeklasser RFC Kelmis om een nieuwe start te maken. Het linkerbeen bleef Klauser echter parten spelen en nader onderzoek wees op een grote tumor. Tijdens een spoedoperatie werd het been dan ook geamputeerd om het leven van de jonge Klauser te redden.
 
Zo slaagt een supportersgroep erin toch positief in het nieuws te komen na de baldadigheden tegenover Evens en Boussoufa van afgelopen weekend. Ook Marc Grosjean wist deze actie ten zeerste te apprecieren. Na de wedstrijd bedankte een zichtbaar ontroerde Eupen-trainer het Mechelse publiek. “In het hedendaagse voetbal is het uitzonderlijk dat supporters van de tegenstander zich zo meelevend opstellen. Dit is een warme uiting van solidariteit en sportiviteit.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties