Interview Reacties na KVM-Eupen

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties na KVM-Eupen
Foto: © SC

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd met ex-KV Mechelen speler Yve Thijs over zijn terugkeer Achter De Kazerne.
 
"We  kwamen vrij snel op voorsprong  maar vlak voor de rust kregen we die goal tegen. Je weet dan dat het moeilijk gaat worden. In de tweede helft kwam Mechelen opzetten en scoren dan ook hun doelpunt. Ze hebben dan ook terecht gewonnen."
 
Moest je je hard aanpassen na je overstap van Mechelen naar Eupen?
 
"Eupen heeft een heel ander entourage, ginder komt er amper duizend man kijken terwijl er dat er hier gemakkelijk zesduizend zijn. Dat is inderdaad een hele aanpassing. Mechelen is de enige ploeg  in tweede klasse met zo'n aanhang. Het is iets uniek, die sfeer en ambiance vind je niet op veel plaatsen. Ik ben content nog in tweede klasse te spelen, ik heb er plezier in en mijn buikspieren zijn genezen. Ik hoop nog enkele seizoenen te kunnen doorgaan."
 
"Ik heb hier goede tijden gehad, ik heb hier niks verkeerd gedaan en denk ook dat de supporters mij appreciëren. Ik kom hier graag spelen, er is hier altijd veel volk en een goede ambiance. Ik heb hier nog veel vrienden en kameraden."
 
"Ik koester trouwens heel mooie herinneringen aan dit Mechelen, zeker het eerste jaar toen we kampioen speelden. Eén van de weinige die ik nog ga meemaken. Ik heb zeker geen wrokgevoelens tegenover Mechelen, ik ben hier heel graag geweest."
 
Waar zie je dit KV Mechelen eindigen?
 
"Ik denk dat als ze dit niveau kunnen aanhouden ze er dicht bij zullen zijn. Ze hebben natuurlijk ook een jonge ploeg en ik weet niet hoe breed de kern is. Ze spelen goed voetbal, Peter Maes heeft hier iets moois neergezet. Er staat een goede organisatie met een mooie opbouw en vlot combinerend, iets waar ze op iedere wedstrijd op  kunnen terugvallen. Ik hoop dat ze er kort bij zijn en wens ze veel succes."
 
Waar wil dit Eupen eindigen dit seizoen?
 
"Ik denk dat als we rond de achtste plaats kunnen eindigen we heel gelukkig zijn. We hopen een goed seizoen te draaien, we hebben nu  een jonge ploeg want de sterkhouders van vorig jaar zijn bijna allemaal vertrokken. We zullen wel zien waar we eindigen. We bekijken match per match, we hebben vandaag geprobeerd ons vel duur te verkopen en het was bijna gelukt, maar ja, Mechelen heeft de punten. Toch hopen we soms eens een verassend resultaat neer te zetten tegen de topploegen. Ik heb bij Eupen een contract voor twee jaar en probeer zo goed mogelijk te spelen. Ik zal wel zien wat er uit de bus komt."
 
Aan Mechelse kant hadden we een gesprek met Steven De Pauw, hij werd al na vijfenveertig minuten vervangen door nieuwkomer Iddi.
 
Wat vond je van de wedstrijd?
 
"We hebben zoals elke wedstrijd goed gespeeld, vandaag startten we wel wat minder, we komen zelfs achter. En dan hebben we die wedstrijd op karakter terug naar onze hand gezet en over de ganse wedstrijd gezien verdiend gewonnen. Op een gegeven moment werd het wel moeilijk en je merkte dat het publiek wat begon te morren. Hoe dat komt? Het is omdat wij proberen te voetballen en als je dat doet kan je fouten maken. We zijn er toch in blijven geloven. Eupen begon al heel vroeg tijd te rekken. Misschien ergens wel logisch van hen maar tegelijkertijd krijg je dan die zesduizend man volledig mee. Ik heb altijd het gevoel gehad dat we gingen winnen. Alhoewel ik had vorige week ook dat gevoel in Union, maar daar moesten we ons tevreden stellen met maar één puntje. We hebben zo drie belangrijke punten gepakt en maken zo een enorme sprong naar boven. Dat is belangrijk voor de aansluiting te behouden."
 
En hoe gaat het met jou? Je werd aan de rust vervangen.

"Ik ben vorige week terug uit blessure gekomen, maar deed een verkeerde beweging in de eerste helft. Ik heb dan nog 25 minuten op mijn tanden gebeten. Tijdens de rust hebben we dan overlegd en besloten geen risico te nemen in de hoop dat ik er volgende week terug bij kan zijn op Waasland. Het zal afwachten worden, ik hoop dat ik op tijd terug fit zal zijn."
 
 
We konden ook Peter Maes nog even strikken voor zijn visie op de wedstrijd en het verdere verloop van het seizoen.
 
Peter, jullie staan nu tweede…
 
"Ja, maar morgen misschien niet meer. De rangschikking zegt me eigenlijk niet zo veel. Het was belangrijk vandaag dat we wonnen zodat we er weer vertrouwen in de groep kwam en we weer verder kunnen. De twee volgende matchen tegen Waasland en Antwerp zijn niet van de poes. Als we vandaag niet de volle pot gehaald hadden denk ik dat dat twee heel moeilijke wedstrijden zouden worden. We leven op korte termijn en proberen er elke wedstrijd het beste van te maken. Het gaat niet altijd even gemakkelijk zoals je vandaag de eerste helft hebt kunnen zien, maar dat is normaal met zo'n jonge groep. Soms komen er bepaalde patronen en automatismen niet uit  Maar ik denk dat we dat goed hersteld hebben op karakter en in de tweede helft heb ik een goed Mechelen gezien."
 
Wat verwacht je volgende week van Waasland met hun nieuwe trainer?
 
"Daar zit natuurlijk drive op en Waasland heeft zeker de individuele klasse om vanboven in het klassement te spelen. Op Waasland spelen is nooit gemakkelijk en we zullen er zeker onze handen aan vol hebben. Ik denk dat we een bepaalde fierheid hebben en dat we er elke wedstrijd voor knokken. We hebben sinds de start van dit seizoen ook nog maar Ã©Ã©n keer verloren en dat zegt veel. Op die basis kunnen we verder bouwen."
 
Volg je jouw vorige ploeg Verbroedering Geel nog?
 
"Absoluut, Geel is mijn ploeg en zal altijd mijn ploeg blijven. Ik ben content dat ze vandaag weer gewonnen hebben met 1-0. Ik wil datgene dat ik in Geel zag speltechnisch nu ook in Mechelen zien. Ik zie al bepaalde tekens in de groep dat we stilletjes aan Mechelen hetzelfde zien voetballen als Geel vorig jaar."
 
Hoe passen de “Geelse” jongens zich aan?
 
"Dat is geen probleem denk ik. Hier zitten zesduizend mensen en die hebben ons vanuit een moeilijke situatie vooruit geroepen en ik ben heel content met het resultaat en met deze schitterende supportersaanhang."
 
 
Lees ook de trainersbabbel ==> hier. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties