De Cock, boegbeeld op overschot

Thomas Dubois
| 0 reacties
De Cock, boegbeeld op overschot
Foto: © SC

Het zijn pikzwarte tijden voor Olivier De Cock, voormalig international en vaste rechtsachter van Club Brugge én volgend jaar 25 jaar lid van blauw-zwart. Toch gaat het niet echt voortvarend met hem. De Cock haalt al enkele wedstrijden na elkaar de wedstrijdkern niet meer en zit daar duidelijk mee. "Het doet pijn dat ik nu zelfs het selectieblad moet afwachten om te zien of ik er wel bij ben. Ik kan me geen leven zonder Club voorstellen. Maar deze situatie kan niet blijven duren", aldus De Cock in Het Nieuwsblad.
 
De speler praatte er al over met trainer Ferrera, maar die gaf aan dat hij tevreden is van De Cock. Het probleem ligt bij de selectiepolitiek van de trainer. Die verkiest het liefst zo weinig mogelijk verdedigers op z'n bank. Een linksvoetige verdediger en centrale verdediger. De kans dat er iemand op rechts uitvalt is klein volgens Ferrera.
 
Priske, zijn vervanger, presteerde tot nu toe nog niet op een hoog niveau. "Het is niet aan mij om een ander te beoordelen, maar ik weet ook dat een goede De Cock de ploeg iets kan bijbrengen. Dat is offensief meegaan, de flank doen en een goede voorzet geven. Als je aanvallend iets kan bijbrengen, is dat een surplus", besluit Cockie. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties