Analyse Maximum voor Limburgs trio

Maximum voor Limburgs trio

In Derde Klasse B werd afgelopen weekend de vierde speeldag afgewerkt. Opvallend was dat in de drie Limburg-Luik confrontaties, de Limburgers drie keer aan het langste eind trokken. Voor Visé-trainer Jean-Pierre Philippens werd de nederlaag uiteindelijk fataal (lees hier). Na vier speelrondes blijft er met Tongeren HM ook nog maar één ploeg over die nog geen nederlaag leed.

Koploper WS Woluwe liep tegen zijn eerste nederlaag aan, UR Namur was met 2-0 te sterk en heeft in het eigen stadion nog het maximum van de punten. Beide doelpunten vielen laat in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd zette Kenmogne (ex-La Louvière) de thuisploeg op voorsprong. Vijf minuten later was het El Khadri die de wedstrijd besliste door er 2-0 van te maken. Door de overwinning stijgt Namur naar een gedeelde vierde plaats, het moet deze wel met vier andere ploegen delen.

Olympic Charleroi en Sprimont nemen de leiding over. De Karolingers waren in een spectaculaire wedstrijd met 3-4 te sterk voor Seraing. Nadat de thuisploeg twee keer terug kwam van een achterstand stond er een 2-2 ruststand op het scorebord. Niangbo en Pedini met zijn tweede van de avond brachten de bezoekers op een veilige 2-4. Marin maakte het nog even spannend door er 3-4 van te maken, maar de zege van Charleroi kwam niet meer in gevaar. Sprimont won met zware 0-3 cijfers op het veld van La Louvière. Saffer was met twee doelpunten de grote man. Al na negen minuten opende de aanvaller de score, in de 71ste minuut zette hij zijn ploeg op rozen met een tweede doelpunt. Marechal maakte er uiteindelijk nog 0-3 van.

KSK Tongeren HM stijgt een plaats naar nr. 3, op één punt van het leidersduo, de Limburgers zijn de enige ploeg die nog niet verloren heeft. De Eburonen wonnen gisteren voor de tweede keer op een rij, deze keer was CS Verviers het slachtoffer. Het werd 0-2 (lees hier). KSK Hasselt herstelde zich goed van de nederlaag in Olympic Charleroi, FC luik was geen partij voor de Hasselaren. De ploeg won met zware 3-0 cijfers (lees hier).

De opvallendste uitslag van het weekend kwam misschien wel uit Visé waar Bocholt VV met 1-3 ging winnen. De Limburgers kwamen nochtans vroeg op achterstand na een doelpunt van Ngon. De ploeg toonde zich echter niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk in de 80ste minuut na een doelpunt van Sevil. De bezoekers voelden dat er meer in zat en drukten door. Vijf minuten later was het Kocoslan die er verdiend 1-2 van maakte. In de slotminuut bezegelde invaller Hermans het lot van de thuisploeg door de 1-3 binnen te schieten.

CG Walhain blijft puntenloos, de Walen verloren zwaar met 4-0 in Franc Borains. De thuisploeg kwam via Issankoy op strafschop al vroeg op voorsprong, maar moest wel wachten op de 78ste minuut om de wedstrijd te beslissen. Petit maakte er 2-0 van. Issankoy (opnieuw via strafschop) en Sodde zorgden uiteindelijk nog voor de overdreven 4-0 eindstand. Tenslotte won Couillet met 3-0 tegen Kelmis. Mokabila besliste in zijn eentje de wedstrijd met een loepzuivere hattrick in acht minuten tijd!