Analyse SC Wielsbeke wint topduel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SC Wielsbeke wint topduel
Foto: © SC

Op de 4de speeldag in Vierde A won SC Wielsbeke het  topduel tegen medeleider Wevelgem City. Door die winst is Wielsbeke de enige ploeg met het maximum. Sint Eloois-Winkel klimt, ondanks een doelpuntenloze partij bij rode lantaarn Rumbeke, naar de tweede plaats. Izegem en KFCE. Zele, die evenzeer een gelijkspel toestonden, blijven in de topvijf laveren. Anderzijds boekte titelkandidaat VG Oostende zijn eerste driepunter.
 
Nochtans verliep het topduel voor SC Wielsbeke niet vlekkeloos want na een kwartier werd doelman Tielens uitgesloten zodat de thuisploeg met 10 man verder moest. Desondanks bleven de gastheren degelijk combineren en vonden de bezoekers daar nooit de gepaste tegenzet op. Halfweg eerste helft zorgde Deplancke voor Wielsbeekse voorsprong terwijl na de hervatting bezoeker de Donche de paal trof en minuten later Tubaert koel verdubbelde. Wevelgem ging nu volop in het offensief en scoorde via Verhoeven. In het slotkwartier dreef een sterke thuisploeg via Latiff en Bostoen (strafschop) de voorsprong verder op.
 
Sint Eloois-Winkel kwam in een matte partij niet verder dan een gelijkspel bij Rumbeke. Bezoeker Delporte liet in de eerste helft een reuzekans onbenut. Tijdens de tweede periode trachtte Dekeyser met twee afstandsschoten tevergeefs thuisdoelman Vercaempt te verschalken.
 
Izegem kwam bij Gent-Zeehaven op het halfuur op voorsprong via Verholle. Het Gentse antwoord kwam bliksemsnel want één minuut later knalde Careel de gelijkmaker voorbij de bezoekende doelman . In de tweede helft verdubbelden de bezoekers via Coghe terwijl nadien thuisspelers Demeyer de lat trof en Browaeys zijn poging zag gestopt door een alerte Izegemse doelman Vervacke. Uiteindelijk kregen de ratten loon naar werken met de tweede gelijkmaker via Dekeukeleire.
 
VG Oostende boekte zijn eerste driepunter tegen URS Centre. In deze evenwichtige partij tussen twee voorlopig gedevalueerde titelkandidaten bleef het vaak gelijkopgaand. Met een vroege treffer van Fernades en een late strafschop via Lauwers mocht de kustploeg een eerste keer juichen.
 
Blijkbaar is St. Gillis-Waas voorlopig de kadans kwijt want bij WS Lauwe moesten de Oost-Vlamingen met het kleinste verschil het hoofd buigen. Met een doelpunt van Verbrugghe kwam Lauwe op voorsprong. Op het uur verknoeide Verkinderen een strafschop voor de thuisploeg. Het bleef meteen tot het eindsignaal een dubbeltje op zijn kant.
 
KFCE.Zele was de betere technische ploeg bij Houdeng. Desondanks bleven beide ploegen ondermaats in de afwerking zodat de beginstand ook de eindstand werd.
 
Het oprukkende SV Diksmuide kon het ditmaal op eigen veld niet bolwerken tegen Zottegem. Met twee doelpunten in zes minuten namen de Oost-Vlaamse gasten voorsprong. Het was slechts in de slotfase dat de thuisploeg een dreigende vuist opstak hoewel ook bezoeker Varache tot tweemaal toe vertikte de Zottegemse voorsprong op te drijven.
 
Evergem Center scoorde zijn eerst competitiewinst tegen neo-vierdeklasser Heppignies. De thuisploeg pakte in de eerste helft scherp uit via De Coninck die in nauwelijks drie minuten tweemaal scoorde. Nog voor rust trof Charifi een derde maal raak en konden de Henegouwse bezoekers de boeken sluiten. Verder dan een verdiende eerreddertje kwamen de bezoekers niet. Meteen bracht de thuisploeg met die winst een laatste groet aan hun onlangs overleden voorzitter Etienne Bral.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties