Interview Leeft de topper?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Leeft de topper?
Foto: © SC

We gingen op zoek naar enkele uitspraken omtrent de topper in aantocht van dit weekend in tweede klasse: KV Mechelen – Antwerp. De verkoop langs beide kanten loopt als een trein. Bij Antwerp zijn reeds 35 bussen ingepland en 1800 mensen schreven reeds in voor de combi-regeling. Met andere woorden, er blijven nog slechts enkele honderden tickets beschikbaar. Aan Mechelse zijde is de vraag naar tickets evenzeer overweldigend. Het ziet ernaar uit de de topper een vol huis zal trekken "Achter de Kazerne".

We vroegen Spencer Verbiest naar zijn mening omtrent deze wedstrijd. Op de vraag of dit een ouderwetse topper wordt antwoordde hij : "Naar de norm van tweede klasse is dit een wedstrijd zonder evenknie. Vorig jaar reeds lokten de duels langs beide zijden meer dan 10000 supporters. Dit jaar staan beide ploegen bovenaan de rangschikking en hierdoor zal de belangstelling nog groter zijn ongetwijfeld. Het is een streekderby met de tweede stek als inzet. Dat garandeert een avond vol unieke sfeer en beleving."

Ook in Mechelen leeft de topper bij de ganse groep.  Bjorn Vleminckx wist het volgende te vertellen over de nakende topper : "We kijken allen uit naar de wedstrijd tegen Antwerp. Het word een echte cupwedstrijd met veel volk, veel sfeer en veel inzet. We willen tegen Antwerp bewijzen een titelkandidaat te zijn, al mag je RAFC niet onderschatten. Ze beschikken over een zeer sterke ploeg."

De coach van Antwerp maakte nog nooit een duel tegen KV Mechelen mee, maar hoorde van de supporters, het bestuur en enkele spelers reeds hoezeer deze wedstrijd leeft. "Ik weet dat dit een moeilijke wedstrijd wordt en dat deze match enorm leeft bij de supporters. We zullen een zware avond tegemoet gaan, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en ik schat ons zeker niet kansloos in. We moeten gewoon uitgaan van onze eigen sterkte."

Bert Dhondt maakte vorig jaar de nederlaag mee in eigen huis. Hoe kijkt hij aan tegen deze topper ? "Het wordt een leuke geladen wedstrijd in een vol huis. Uiteraard is er meer aandacht van de pers en is er meer druk. Wij willen ook iets rechtzetten na vorig jaar. Antwerp heeft een sterk team net als wij, dat ook een goede start kende. Deze wedstrijd is voor ons dus bijzonder belangrijk en we beseffen dat het niet makkelijk zal worden."

Deze wedstrijd lijkt voor de Engelsen misschien minder speciaal aan Antwerpse zijde. Of is dat niet zo ? We vroegen het aan de trainingspotters. "Neen meneer. Iedereen praat hier over de topper en over de belangrijkheid ervan voor beide ploegen. Gelukkig is de rangschikking er ook naar en zal iedereen alleen al daardoor extra gemotiveerd zijn, maar ook de Engelse jongens voelen aan alles dat deze wedstrijd speciaal is. Het bestuur zal hen dat wel vertellen, de supporters ook. We zien meer volk en pers op de training... Ik denk niet dat ze niet beseffen hoe belangrijk deze wedstrijd voor de supporters is."

Tenslotte checkten we dit door het te vragen aan Danny Simpson. En ook hij wist te melden : "Ik maakte het vorig jaar reeds mee op de Bosuil. Een fantastische wedstrijd met een geweldige sfeer. Ik kijk er al naar uit. Voor zulke wedstrijden zijn we hier. Daar droomt elke voetballer van."

      

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties