Ajax scoort vier doelpunten tegen Start

Dirk Pieters

Ajax heeft zich vanavond op simpele wijze geplaatst voor de volgende ronde van de Uefa-beker. De terugwedstrijd was voor de thuisploeg nog maar een formaliteit nadat het de heenwedstrijd ook al had gewonnen met 2-5.

Ajax speelde rustig en kwam nooit in de problemen tegen een zwak IK Start. De wedstrijd zelf was niet veel soeps, al vielen er wel vier doelpunten.

Nog voor de rust was alle hoop weg voor de Noren, als die er nog was. Op een mum van tijd stond de 3-0 al op het bord. Twee treffers van Markus Rosenberg en een doelpunt van Zdenek Grygera zorgden voor de 3-0 ruststand.

Ook na de rust bleef Ajax aanvallen en probeerde het de supporters nog enkele doelpunten te schenken. Het werd er uiteindelijk slechts één. Hedwiges Maduro schoot eerst nog op het doelhout, maar dan was Ryan Babel er. Hij zorgde met een hard schot voor de 4-0 eindstand. [AN]