Cappellen op bezoek bij de leider

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cappellen op bezoek bij de leider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat Geel vorige week op bezoek ging bij Diegem, gaat Cappellen nu langs bij Doornik. Sint-Niklaas zal proberen zichzelf weer op de rails te krijgen. Oudenaarde ontvangt Willebroek-Meerhof dat nog op zoek is naar zijn eerste punten. Onderin staat er met Harelbeke-Meerhout ook een interessant duel op het programma.

Er was vooraf al veel te doen rond de wedstrijd tussen Doornik en Cappellen. Uiteindelijk werd om de wedstrijd gewoon op zaterdagavond te spelen. Doornik heeft nog steeds niet verloren en houdt daarom nog stand bovenaan het klassement. Cappellen daarentegen miste zijn competitiestart, maar haalde vorige week wel voor het eerst een zege binnen. Cappellen hoopt daarop verder te kunnen bouwen.

Voor SV Oudenaarde verliepen de eerste weken in derde klasse best aardig. Thuis heeft Oudenaarde nog steeds het maximum en uit werd er telkens gelijk gespeeld. Dat bracht Oudenaarde naar de derde plaats in het klassement. Tegen Willebroek-Meerhof moet er weer bevestigd worden. Willebroek-Meerhof moet zich dringend herpakken na zijn dramatische start. Enkel een goed resultaat kan Willebroek-Meerhof er weer wat bovenop helpen.

Met Torhout en Diegem treffen twee ploegen uit de top vijf elkaar. Torhout verloor een eerste keer tegen KV Turnhout, maar doet het voor het overige erg goed. Torhout wil nu dan ook weer aanknopen met een overwinning. Diegem stuntte vorige week tegen Geel en zette de competitie op prachtige wijze in. Enkel bij Doornik werd er puntenverlies geleden. Diegem moet nu in de komende weken blijven bevestigen, te beginnen tegen Torhout.

Na drie opeenvolgende overwinningen liet Geel zich ringeloren in Diegem. Die eerste misstap moet nu rechtgezet worden tegen Standaard Wetteren. Die ploeg won wel zijn vorige uitwedstrijden, maar kon zijn thuismatchen niet winnend afsluiten. Geel is alvast van plan om Wetteren zijn eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Wetteren daarentegen wil na zijn zege bij Cappellen nu ook bij een andere titelkandidaat de drie punten pakken.

SK Londerzeel en SK Maldegem staan zondag tegenover mekaar. Het seizoen is nog erg pril, maar voorlopig verloopt het voor Londerzeel allemaal prima. Een 6 op 12 levert Londerzeel voorlopig een zesde plaats op. Maldegem ging veel trager van start. Vorige week pas werd het eerste punt gepakt. Op verplaatsing bleef Maldegem tot nu toe dus steeds puntenloos achter. Daar willen ze bij Maldegem uiteraard verandering in brengen.

SW Harelbeke kon tot nu toe op eigen veld steeds een punt thuishouden. Tegen Verbroedering Meerhout gaat Harelbeke volop voor de winst. Het duel tussen deze twee teams wordt beschouwd als degradatieduel. Meerhout is zelf ook nog op zoek naar een eerste overwinning. Net als Harelbeke speelde ook Meerhout thuis twee keer gelijk.

Péruwelz daarentegen had twee weken geleden al prijs, wat die eerste zege betreft. SW Harelbeke was het slachtoffer. Dit weekend neemt Péruwelz het op tegen KV Turnhout. Het stadion van Péruwelz voldoet niet voor zulke matchen en daarom wordt er gespeeld in Oudenaarde. Voor Turnhout lijkt de trainerswissel goed uit te draaien. Turnhout rukte al op naar de negende plaats en wil dit weekend een gooi doen naar een plaats in de linkerkolom.

FCN Sint-Niklaas wil zich dit seizoen onder de titelkandidaten begeven. Sint-Niklaas is echter nog niet helemaal op volle snelheid gekomen. Tegen RC Mechelen moet een nieuwe stap in de goede richting gezet worden. RC Mechelen krijgt een moeilijke start voorgeschoteld en raapte in de laatste twee wedstrijden geen punten meer. RCM is dus ook aan puntengewin toe.         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties